Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Paddenstoelen met bosui

3 el olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 3 schaaltjes paddenstoelen (seizoensmelange (a 150 g)) 3 el droge witte wijn 1 el crème fraîche 1 bosui (in ringetjes)1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de sjalot op laag vuur... bekijk recept »

Cajunsteak met avocado

1 tl gedroogde oregano mespunt cayennepeper 4 el gebakken uitjes (bekertje 100 g) 2 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 2 tl grof zeezout (bus 500 g) 2 schaaltjes biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur) 4 el olijfoli... bekijk recept »

Mango-viscurry

300 g meergranenrijst 500 g sperziebonen 2 cm verse gember 1  paksoi 1  mango 1 bosje bosui 400 g heilbotfilet arachideolie 1 el kerriepoeder 100 ml kokosmelk 50 ml chilisaus Kook de rijst gaar volge... bekijk recept »

Warme wrap met kaas en bosui

3 bosuien 4 tomaten 4 tortillawraps 100 g geraspte pittige kaas 300 g maiskorrels 100 g botersla (zak) 2 el zoete chilisaus 1 el olie 8 g koriander1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaten in bl... bekijk recept »

Thaise rosbiefrolletjes met bosui en koriander

75 g peen julienne (luciferdunne reepjes) 1 bosuitje (in ringetjes) 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt) 4 rosbieflapjes à la minute (dunne plakjes) 2 theelepels Thaise rode currypasta (pot) roerbakolie vissaus... bekijk recept »

Tagliatelle met citroen en gerookte zalm

400 g tagliatelle 2 komkommers 2 el olijfolie 1 citroen 3 bosuitjes 150 g zwarte olijven 400 g gerookte zalmsnippers (bakje à 200 g)1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Snijd de komkommer in plakjes. Sc... bekijk recept »

Koolsoep met varkensreepjes

3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 4 el sojasaus (flesje 250 ml) 1 el sesamolie (flesje 250 ml) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 1 schaal filetlapjes a la minute ((300 g), in reepjes) 300 g witte rijst 3 e... bekijk recept »

Krokante pizza met salami en bosui

1 rol vers pizzadeeg 1 pot tomatensaus 100 g salami 200 g mozzarella 120 g cherrytomaatjes 1 snufje peper 2 bosuitjes 1 el bloem 1 stuk bakpapier 1 deegroller 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rol het deeg met het bakpapier ... bekijk recept »

Portobello gevuld met pittig roerei en mihoen

2 bosuitjes 1 rode peper 2 limoenen 2 cm verse gemberwortel 1 teen knoflook 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel sambal badjak (potje) 2 eetlepels Japanse sojasaus ca. 2 dl roerbakolie 6 eieren 60 g mihoen 4 portobel... bekijk recept »

Teriyaki wraps

500 g runderreepjes 6 el teriyakisaus ½ komkommer 6 bosuitjes 4 el oosterse roerbakolie 250 g shiitakes 2 tl sesamzaad 8 bloemtortilla's (kleine ø 20 cm)1. Schep in een kom het vlees en de teriyakisaus door elkaar en marineer ... bekijk recept »

Pagina 37 van 100