Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Groente-omelet met mozzarella

1 courgette 5 el olijfolie 1 zak aardappelpartjes (450 g) 6 eieren (losgeklopt) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 2 zakjes mozzarella ((kaas, a 125 g), in kleine stukjes) 250 g tuinerwten (zak 450 g) ½ b... bekijk recept »

Bami met bosui en reuzengarnalen

3 eetlepels sesamolie 1 zak reuzengarnalen ((500 g) ontdooid) 2 zakjes bosuitjes 1 bakje Chinese bami goreng (panklaar 500 g) 1 eetlepel citroensap1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reuzengarnalen in 7-10 min... bekijk recept »

Romige kaassoep

20 g boter of margarine 25 g bloem 1 flesje witte wijn (250 ml) 1½ groentebouillontablet 1 zakje geraspte pittige kaas (150 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) nootmuskaat 2 bosuitjes1. In (soep)pan boter laten smelten. ... bekijk recept »

Citroenballetjes & pijnboompitten

½ bakje pijnboompitten (a 80 g) 1 citroen (schoongeboend) 1 ei (losgeklopt) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 teen knoflook (fijngesneden) 300 g rundertartaar 4 el olijfolie 1 zakje bosui ((3 stuks... bekijk recept »

Koud erwtensoepje met lente-ui

1 sjalot 1 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g doperwten 100 ml prosecco 500 ml groentebouillon 1 bosje bosui zout en peperSnipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de sjalot met de knoflook 1 min. Bak de do... bekijk recept »

Aardappelsalade met kip en pijnboompitten

400 g peultjes 6 gedroogde tomaatjes in olie 3 bosuitjes 1 bak aardappelsalade (600 g) 1 zak rucola slamelange (75 g) 300 g gerookte kipfilet 1 cup geroosterde pijnboompitten (50 g)1. Peultjes schoonmaken en in 4 min. beetg... bekijk recept »

Bloemkool met bosui en kip

1 bloemkool 3 bosuien 300 g couscous 8 el olijfolie 300 g kipfilet 4 tomaten 15 g basilicum1. Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past. Gebruikt u een zeef, let dan op dat he... bekijk recept »

Rijst met nasiboemboe en fris groen

1 pak Lassi Toverrijst Vezelrijk 50 g santen 2 uien gesnipperd 2 el olie 1 bakje boemboe Nasi Goreng 1 blikje tomatenpuree 1 pot bruine bonen 1 bosje bosui in ringetjesKook de rijst in 1 l water en de santen (ingedikt kokosmelk) gaar volgens aanwijzi... bekijk recept »

Pittige Thaise viskoekjes

400 g zalmfilet 2 bosuitjes 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 1 eetlepel rode Thaise currypasta (pot) zout en peper 1 limoen 2 eetlepels olie1. Zalm in stukken snijden. Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden... bekijk recept »

Cajunkarbonades met pittige ananas

750 g sperziebonen (zak a 500 g) 1 kleine rode ui 1 zak bosuitjes (3 stuks) 1 blik ananasschijven (op sap (227 g)) 2 eetlepels zilveruitjes zoetzuur (pot a 340 g) 1/2 theelepel kerriepoeder 300 g zilvervliesrijst ... bekijk recept »

Pagina 38 van 100