Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Oosterse biefstukreepjes

300 gr biefstuk 1 teentje knoflook 250 gr peultjes 1 rode paprika 1 limoen 1 eetl sesamzaadjes 1 bosui, in kleine ringetjes 250 gr rijst 3 eetl oestersaus 2 eetl wokolie 1 eetl verse gember, gerasptSnijd de biefstuk in reepjes. Schep de biefstukreepj... bekijk recept »

Risotto met asperges

500 g witte asperges 500 g groene asperges 2 tenen knoflook 1 el olijfolie 300 g risottorijst 200 ml droge witte wijn 100 g Grana Padano (kaas) 3 bosuien 50 g roomboter1. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf v... bekijk recept »

Aardappelsoep met basilicum en bosui

250 g kruimige aardappels 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 3 eetlepels croutons (kant-en-klaar) 15 g boter 2 kippenbouillontabletten 1 ei nootmuskaat1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine... bekijk recept »

Vis-maaltijdsalade

350 g worteltjes en doperwten panklaar 3 bosuitjes 100 g rivierkreeftjes 150 g gekookte mosselen 125 g roze garnalen 8 el cocktailsaus met Schotse whisky 1 kg aardappelsalade 100 g eikenbladslamelange1. Kook de worteltjes met de doperwt... bekijk recept »

Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten

250 g wilde en witte rijst 500 g cherrytomaten 1 rode peper 15 g koriander 1 rode ui 1 limoen 3 el olijfolie knoflook/chilipeper 1 komkommer 3 bosuien 4 zalmfilet1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en ... bekijk recept »

Sambalsnijbonen

600 g snijbonen (schoongemaakt) 2 tenen knoflook 1 zakje bosui (3 stuks) 2 el zonnebloemolie 1 el sambal badjak1. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm. Kook 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. 2. Snijd on... bekijk recept »

Gumbo met garnalen

2 el olijfolie 1 stuk ontbijtspek ((200 g), in dunne plakjes) 75 g winterpeen (geschild) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 1 ui (gesnipperd) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 20 g boter 35 g bloem 650 ml kipp... bekijk recept »

Romige kaasssoep met brandnetelkaas

2 kippenbouillonblokjes 20 g vloeibare margarine 1 ui fijngesnipperd 40 g bloem 1 bosje bosui fijngesneden 100 g brandnetel kaas geraspt 100 g spinazie grof gesneden 50 ml slagroomBreng 1 liter water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe. Verhit d... bekijk recept »

Filopakketje met wortel en kaas

1 bos peen (geschrapt) 1 bakje pijnboompitten (80 g) 1 pakje witte kaasblokjes ((200 g), verkruimeld) 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden) 4 takjes basilicum (de blaadjes fijngesneden) 40 g boter (gesmolten)... bekijk recept »

Thaise viskoekjes met komkommerdip

½ komkommer 1 rode ui 2 el gezouten pinda's 3 bosuien 4 el Thaise zoete chilisaus 2 el rijstazijn 400 g schelvissen 50 g boemboe rode curry 1 el maizena 1 ei 100 ml arachideolie1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, v... bekijk recept »

Pagina 39 van 100