Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Makreel met zwarte bonensaus uit de oven

300 g pandanrijst 400 g zwarte bonen arachideolie 100 ml water 1 el sojasaus 2 tl sambal oelek 1 bosje bosui 400 g verse makreelfilet 2 stronken broccoli 2 tl sesamolie RijstKook de rijst gaar volgens de ... bekijk recept »

Mihoen met kip en garnalen

300 g mihoen 1 gele paprika 2 el olie 200 g gerookte kipreepjes 400 g champignonroerbakmix 2 el gembersiroop 3 el Japanse sojasaus 100 g jumbogarnalen 3 bosuitjes1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de pa... bekijk recept »

Garnalentartaar

2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) 1 el zure room (bekertje 125 ml) 1 tl mosterd 1 citroen (schoongeboend) 6 kleine augurken (zuur, pot 340 g) 1 zakje bosuitjes (3 stuks) 2 el kappertjes1. Meng de garnalen met ... bekijk recept »

Gehaktballetjes met couscous

5 tenen knoflook 500 g half-om-halfgehakt 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 eieren 60 g paneermeel 8 el olijfolie 400 g tomatenblokjes 250 g couscous 1 komkommer 3 bosuitjes 20 g verse peterselie... bekijk recept »

Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

1 ei (losgeklopt) 50 g bloem 100 g gesneden bladspinazie ((pak 450 g, diepvries), ontdooid) 1 zakje bosui ((3 stuks), in dunne ringetjes) 2 el platte peterselie ((bakje 20 g), fijngesneden) 1 el zonnebloemolie 8 tl crè... bekijk recept »

Paksoi-ananassalade met kokosrijst

300 g pandanrijst 500 ml water 200 ml kokosmelk 1 bosje bosui 50 g seroendeng 1 stronk paksoi 1  ananas 1  zoete puntpaprika 2 tl sesamolie 400 g kipfilet olijfolie 2 el chilisaus RijstBreng in ... bekijk recept »

Gewokte mosselen met venkelsalade

2  venkelknollen 1 bos bosui 6  tomaten 1 bos dille 1  citroen 1 el honing olijfolie extra vierge VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.Snijd de bosui in dunne... bekijk recept »

Mihoen met zoetzure bleekselderij en soja-kip

5 stengels bleekselderij arachideolie 100 ml witte wijnazijn 2 el honing Zoetzure bleekselderijVerwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes van circa 2 centimeter.Verhit een scheutje olie in een ... bekijk recept »

Gebakken schelvisfilet met dille-roomsaus & viskoekjes met mango-paprikachutney

250 g wilde rijst of notenrijst 4 schelvisfilets à 150 g 1 bos bosui 1 teentje knoflook 300 g verse spinazie 50 ml witte wijn 0.25 bos bladpeterselie 0.25 bos dille 250 g mascarpone 125 ml crème fraîche 400 g schelvisfilet zonder huid 0.5 ui 2 teen... bekijk recept »

Tempurafrites met wasabimayonaise

1 courgette 1 winterpeen ((250 g), geschild) 1 schaaltje groene aspergetips (100 g) 1 zakje bosui (3 stuks) 4 el mayonaise 1 el crème fraîche 1 tl wasabipasta (tube 43 g) 500 ml arachideolie (fles 1 liter) 2 e... bekijk recept »

Pagina 41 van 100