Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Groentepakketjes met spek

1/2 courgette 1/2 winterpeen (geschild) 1 zakje bosui (3 stuks) 12 plakjes ontbijtspek 2 el olie1. Snijd de courgette, de winterpeen en de bosui in de lengte in even lange stukken als de doorsnede van de gourmetpannetjes. Snijd ze i... bekijk recept »

Tori teriyaki

1 cm gember 600 g kipdijfilet 2 bosuitjes 100 ml droge sherry 100 ml Japanse sojasaus 3 el suiker 3 el zonnebloemolie 1 tl geroosterde sesamzaadjes1. Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine r... bekijk recept »

Roerbak van asperges en garnalen

300 g reuzegarnalen 300 g mienestjes 500 g groene asperges 2 rode pepers 2 cm verse gember 2 tenen knoflook 2 el arachideolie 3 bosuitjes 2 el ketchup 2 el Japanse sojasaus 1 el witte basterdsuiker 1 el limoensap1. Pel de garnal... bekijk recept »

Asperge-tempura

450 g witte asperges 3 eetlepels bloem 100 g Bloem zout (versgemalen) zwarte peper 1 eiwit (van groot ei) 1 bosuitje 4 eetlepels Chinese sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel Japanse rijstazijn 1 theelepel suiker olie om te f... bekijk recept »

Geroosterde groentenpasta

4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 6 el balsamicoazijn 1 courgette 1 bosui ((zakje 3 stuks), in stukjes van 3 cm) 2 rode uien (in partjes) 300 g schelpjespasta (zak 500 g, puur&eerlijk biologisch) 60 g Pec... bekijk recept »

Zalmtartaar

200 g zalm (stuk) ½ komkommer 1 rode peper 1 limoen (schoongeboend) 15 g koriander 1 bosui1. Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theel... bekijk recept »

Zwarte bonen kip

1 schaaltje kipfilet (ca. 400 g) 3 bosuitjes 4 eetlepels zonnebloemolie 1 zak oosterse roerbakmix (400 g) 1 zakje wok express zwarte bonen (roerbaksaus, 150 g) 1 bakje taugé (175 g) 2 pakjes zachte noodles (a 300 ... bekijk recept »

Wortelstamppot met vegetarische schnitzels

1 kg kruimige aardappelen (geschild) 750 g winterpeen (in stukken) 5 el olijfolie 2 schaaltjes Valess schnitzels (a 2 stuks) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)1. Snijd de aardappelen in stukken en kook met de winterpe... bekijk recept »

Kaas-tijmrisotto met tuinboontjes

300 g risottorijst (zak a 500 g) 2 pakken tuinbonen (diepvries a 300 g) 1 zakje bosui (3 stuks) 1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 1 zakje geraspte kaas (licht pittig (100 g))1. Risottorijst koken volgens aanwijzingen op v... bekijk recept »

Lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

500 g krieltjes 500 g sperziebonen 2 el zonnebloemolie 400 g runderreepjes 1 teen knoflook 3 bosuien ½ limoen 1 tl honing1. Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verwijder de steelaanzet en h... bekijk recept »

Pagina 42 van 100