Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Romige mosterdsoep met verse mosselen

1 kilo verse mosselen 250 ml witte wijn (Chardonnay) 40 g boter 3 eetlepels Franse mosterd (potje a 250 ml) 40 g bloem 300 ml visbouillon (van tablet) 250 ml koksroom 3 bosuitjes1. Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exempla... bekijk recept »

Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

1 côte de boeuf (ca. 1 kg, van de meesterslager*) 160 g serranoham (pakje à 80 g) 4 takjes salie 3 el grove mosterd 3 el olijfolie 200 g paddenstoelenmelange 3 bosuien 2 tenen knoflook 25 g boter1. Dep het vlees droog met ke... bekijk recept »

Gevulde tortilla's met gehakt en tomatensaus

2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 3 limoenen 400 g tomatenblokjes 1 zoete puntpaprika 300 g mager rundergehakt (biologisch) 2 avocado's (eetrijp) 50 g Pecorino Romano 50 g Cheddar Tophat 48 8 ... bekijk recept »

Tonijnballetjes in tomatensaus

4 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (in plakjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 6 zongedroogde tomaten ((potje 295 ml), uitgelekt) 2 blikjes tonijn (in water (a 185 g)) 2 sneetjes oud witbrood (ve... bekijk recept »

Kerriekrieltjes

1 duopak krieltjes (aardappelen, 700 g) 3 el olie 2 tl kerriepoeder 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen)1. Kook de krieltjes 5 min. in ruim water met wat zout. Giet af. 2. Verhit de olie in een wo... bekijk recept »

Tortillawrap met haring

250 g cherrytomaten 2 el zonnebloemolie 400 g Mexicaanse roerbakmix 8 tortillawraps 3 bosuitjes 400 g haringfilets in milde tomatensaus (blikje 200 g) 100 g geraspte jonge kaas1. Halveer de cherrytomaten. Verhit de olie in een hapjes... bekijk recept »

Gestoomde broccoli met bosui

600 g broccoli 1 zakje bosuitjes (3 stuks) ½ bakje amandelschaafsel (a 55 g) 1 el olie 1 tl shoarmakruiden1. Snijd de roosjes van 600 g broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Verdeel de broccoli en 1 zakje bosui in ... bekijk recept »

Miehoen met zalm

1 pak miehoen (250 g) 1 bloemkool (in kleine roosjes) 3 el olie 3 el sojasaus (flesje 250 ml) 2 tl sambal 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g) 1 bakje surimi flakes (120 g) 1 zakje bosui ((3 stuks), in rin... bekijk recept »

Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade

300 g pandanrijst 3 bosuien 1 gele paprika 300 g scholfilet 80 ml red curry specerijenpasta (bakje) 300 g winterpeen 300 g salademix (zakje) 4 el geroosterde sesamdressing (flesje 210 ml) 15 g koriander1. Kook de pandan... bekijk recept »

Boerenkool met runderrookworst en bosui

300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries doos a 450 g) 1 zakje aardappelpuree voor stamppot (pak a 2 zakjes) 1 runderrookworst (250 g) 2 zoetzure augurken 3 bosuitjes1. Boerenkool in 10 min. gaarkoken. Puree bereiden volgens aa... bekijk recept »

Pagina 40 van 100