1000 recepten met bosui
8 velletjes bladerdeeg, ontdooid200 gram ontbijtspekblokjes4 bosuitjes, in dunne ringen4 eieren200 milliliter room100 gram geraspte kaas2 eetlepel sesamzaamrechthoekige taartvorm (ingevet)1. Bedek de bakvorm met het deeg en zet in de koelkast. Bak de... bekijk recept »
1. Schil 2 sinaasappels en snijd ze in plakken. Halveer de plakken eventueel en leg ze op bordjes. Verdeel verkruimelde zachte geitenkaas of miniblokjes feta en gehakte lente-/ bosui over de sinaasappel. Maal er peper over en bedruppel met extra verg... bekijk recept »
1 eetlepel olie2 sjalotten gesnipperd1 teentje knoflook500 gram doperwten500 milliliter groente- of kippenbouillon100 milliliter room2 bosuitjes in dunne ringetjes1/ bosje munt blaadjes fijngehakt1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin ... bekijk recept »
1. Maak een omelet van 4 losgeklopte eieren en bestrooi deze na het bakken met flinters oude brokkelkaas en fijngesneden lente-/bosui of bieslook. Klap de omelet dubbel en snijd doormidden. Bestrijk vier bruine boterhammen met mosterdmayonaise en bel... bekijk recept »
400 gram pasta (penne of spiraaltjes)250 gram broccoli, in roosjes200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes2 eetlepels pesto3 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 blikjes tonijnstukken op water, uitg... bekijk recept »
400 gram katenspek1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken125 gram kruiden(room)kaas4 lente-/bosuitjes, in ringen500 gram witlof, in smalle reepjesnootmuskaat1. Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout ... bekijk recept »
1,3 kg aardappelen, geschild en in stukkenzoutversgemalen peper1 bos bleekselderij, in smalle boogjes200 g gerookte spekblokjes of -reepjes150 g ontbijtspek of bacon3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm125 ml crème fraîche of warme... bekijk recept »
1. Bak de 6 stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze iets afkoelen buiten de oven en snijd er aan de bovenkanten schuine inkepingen in voor de vulling. Meng 1/2 potje pesto met 300 gram roomkaas naturel. Bestrijk de inkepingen ... bekijk recept »
bouillon van de fondue100 g mihoen1 eetl. olie100 g shiitakes of oesterzwammen in plakjes2 lente-/bosuitjes, gesnipperd in ringetjes1. Breng de bouillon aan de kook. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Verdeel over 4 kommen. ... bekijk recept »
4 schouderkarbonades4 lente/-bosuitjes1 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. sesamzaadvoor de marinade:1 teentje knoflook, geperst4 eetl. ketjap1 eetl. honing2 eetl. sesam- of wokolie1 theel. gemberpoeder2 theel. sambal oelek1. Meng de ingred... bekijk recept »