Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Quiche met bosui, spekjes en sesam

8 velletjes bladerdeeg, ontdooid200 gram ontbijtspekblokjes4 bosuitjes, in dunne ringen4 eieren200 milliliter room100 gram geraspte kaas2 eetlepel sesamzaamrechthoekige taartvorm (ingevet)1. Bedek de bakvorm met het deeg en zet in de koelkast. Bak de... bekijk recept »

Sinaasappel met bosui en geitenkaas

1. Schil 2 sinaasappels en snijd ze in plakken. Halveer de plakken eventueel en leg ze op bordjes. Verdeel verkruimelde zachte geitenkaas of miniblokjes feta en gehakte lente-/ bosui over de sinaasappel. Maal er peper over en bedruppel met extra verg... bekijk recept »

Droperwtensoep met bosui en munt

1 eetlepel olie2 sjalotten gesnipperd1 teentje knoflook500 gram doperwten500 milliliter groente- of kippenbouillon100 milliliter room2 bosuitjes in dunne ringetjes1/ bosje munt blaadjes fijngehakt1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin ... bekijk recept »

Omelet met brokkelkaas en bosui

1. Maak een omelet van 4 losgeklopte eieren en bestrooi deze na het bakken met flinters oude brokkelkaas en fijngesneden lente-/bosui of bieslook. Klap de omelet dubbel en snijd doormidden. Bestrijk vier bruine boterhammen met mosterdmayonaise en bel... bekijk recept »

Pasta met tonijn, broccoli en bosui

400 gram pasta (penne of spiraaltjes)250 gram broccoli, in roosjes200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes2 eetlepels pesto3 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 blikjes tonijnstukken op water, uitg... bekijk recept »

Witlofstamppot met katenspek en bosui

400 gram katenspek1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken125 gram kruiden(room)kaas4 lente-/bosuitjes, in ringen500 gram witlof, in smalle reepjesnootmuskaat1. Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout ... bekijk recept »

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

1,3 kg aardappelen, geschild en in stukkenzoutversgemalen peper1 bos bleekselderij, in smalle boogjes200 g gerookte spekblokjes of -reepjes150 g ontbijtspek of bacon3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm125 ml crème fraîche of warme... bekijk recept »

Stokbrood met pesto, roomkaas en bosui

1. Bak de 6 stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze iets afkoelen buiten de oven en snijd er aan de bovenkanten schuine inkepingen in voor de vulling. Meng 1/2 potje pesto met 300 gram roomkaas naturel. Bestrijk de inkepingen ... bekijk recept »

Bouillon met mihoen, shiitake en bosui

bouillon van de fondue100 g mihoen1 eetl. olie100 g shiitakes of oesterzwammen in plakjes2 lente-/bosuitjes, gesnipperd in ringetjes1. Breng de bouillon aan de kook. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Verdeel over 4 kommen. ... bekijk recept »

Geroosterde karbonade met bosui

4 schouderkarbonades4 lente/-bosuitjes1 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. sesamzaadvoor de marinade:1 teentje knoflook, geperst4 eetl. ketjap1 eetl. honing2 eetl. sesam- of wokolie1 theel. gemberpoeder2 theel. sambal oelek1. Meng de ingred... bekijk recept »

Pagina 47 van 100