1000 recepten met bosui
4 eetl. olijfolie500 g kalfslapjeszoutversgemalen peper1/2 theel. paprikapoeder1 teentje knoflook, geperst6 lente-/bosuitjes, in ringetjes1 laurierblad200 ml rode wijn (bijv. Beaujolais, Côtes du Rhône)200 g gedroogde abrikozen(ma... bekijk recept »
500 g kipfiletzoutversgemalen peper2 lente-/bosuitjes2 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct250 ml kippenbouillon3 eetl. zilveruitjes100 ml kookroom1 eetl. mosterd1 eetl. allesbinder of maïzena1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Sni... bekijk recept »
1 citroen2 eetl. olijfolie5 lente-/bosuitjes, in ringetjes, loof apart1 l kippenbouillon (van tablet)1 grote komkommer, in blokjes300 g panklare spinazie, grof gehakt300 ml Bulgaarse of volle yoghurt (Melkan)1 eetl. gehakte verse dillezoutversgem... bekijk recept »
4 eieren2 eetl. melk (Melkan)zoutversgemalen peper50 g taugé, gespoeld en gedroogd2 lente-/bosuitjes, gesnipperd1 blikje krab, uitgelekt en schoongemaakt1-2 eetl. oestersaus of ketjap asin1 eetl. sesamzaadjes, geroosterd1. Klop de eieren l... bekijk recept »
3 eetl. olijfolie2 gekookte bieten, geschild en in kleine blokjeszoutversgemalen peper300 g pastaschelpjes naar keuze3 bosuitjes, in dunne ringen2 eetl. kappertjes100 g feta, verkruimeldbalsamicoazijnhandje basilicumblaadjes, gescheurd1. Verwarm de o... bekijk recept »
1 blik rode bonen (ca. 350 g)2 eetl. wokolie of arachideolie1 teentje knoflook, gehakt1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen2 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm1/2 eetl. versgehakte tijm of 1/2... bekijk recept »
2 eetl. arachidolie of olijfolie3 lenteuitjes/bosuitjes, in ringetjes1 gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt2 eetl. tomatenpuree7,5 dl kippenbouillon4 vleestomaten gepeld, in blokjes1 eetl. gehakte verse koriander1. Verhit de olie en fruit hie... bekijk recept »
250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine)2 lenteuitjes/bosuitjes, fijngehakt1/2 theel. vijfkruidenpoeder10 groene olijven, zonder pit, fijngehaktzout en versgemalen peper2 eetl. ketjap manis4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd3 ansjovisfile... bekijk recept »
1. Snijd 250 gram (ontdooide) kabeljauw, koolvis of zalm in blokjes. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met paprikapoeder. Snijd een bosuitje in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes vis met stukjes bosui in rauwe ham en rijg ze aan kleine spiesj... bekijk recept »
250 g gerookte zalm (Vismarine)1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes1 lente-/bosuitje, in smalle ringen2 eetl. sesamzaadjesvoor de dressing:5 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. limoen- of citroensap1 eetl. gembersnippers op siroo... bekijk recept »