1000 recepten met bosui
500 g biefstuk2 eetlepels balsamicoazijn4 bosuitjeselk in 4 stukken2 rode uienin 16 partjes4 theelepels milde paprikapoederversgemalen zwarte peper 2-3 eetlepels olijf oliegrof zeezout Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een ... bekijk recept »
2 hertebiefstukjes a 125 gram1 el boter2 bosuitjes760 ml wildfond1 dl medium dry sherryzoutpeper75 gram croutonskeukenpapier In pan fond met 7 ? dl water aan de kook brengen. Sherry toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Biefstuk en bosui erd... bekijk recept »
2 rijpe avocado's - 1 eetlepel citroensap - 100 gram cashewnoten - 3 lente-bosuitjes - 1 eetlepel olijfolie - 1 liter kippenbouillon van 1 tablet - peper - 1 theelepel worchestersays - 1 dl. slagroom Halveer de avocado′s. Verwijder de pit en sc... bekijk recept »
300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries; doos a 450 g) 1 zakje puree voor stamppot (pak a 2 zakjes; ) 1 runderrookworst (2 2 zoetzure augurken 3 bosuitjes Bereiden Boerenkool in 10 min. gaarkoken. Puree bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Met... bekijk recept »
8 zalmtournedos (à 75gr) 8 bosuitjes 2 limoenen 35gr boter of margarine zout en versgemalen peper keukenpapier- Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier. Van de onderkant van de bosui ca. 6cm afsnijden, rest van de stengels in smalle ringen snijden... bekijk recept »
1 ui 50 gram boter ½ eetlepel kerriepoeder 30 gram bloem 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 dl. appelsap 1 visbouillontablet 2 bosuitjes 150 gram gekookte mosselen 4 eetlepels room 1 eetlepel citroensap zout, peperUi snipperen. Bosuitjes in smalle ringe... bekijk recept »
100 gram gerookt ontbijtspek, in plakjes2 lente-/bosuitjes, in ringetjes, groen loof apart1 potje wildfond (ca. 350 ml)1 eetlepel verse gehakte (platte) peterselie1 scheut scheutje sherry of port1. Bak het spek licht krokant en verkruimel het daa... bekijk recept »
1. Snijd 2 hertenbiefstukken (of hazenrugfilets) in minibiefstukjes en bestrooi ze met zout en peper. 2. Bak ze in een beetje arachideolie rondom bruin en schep ze uit het pannetje. Voeg aan het bakvet 1 lente-/bosuitje, in ringetjes gesneden (of nee... bekijk recept »
1. Hak 4 lente-/bosuitjes. Pureer 1 potje (circa 200 gram) tomaten op olie met de helft van de tomatenolie en 2 teentjes knoflook grof. Voeg de bosui, 75 gram geraspte oude boerenkaas en voor een extra pittige smaak 3 geraspte radijsjes of een stukje... bekijk recept »
2 rijpe avocado’s1 eetl. citroensap1 eetl. olijfolie2 lente-/bosuitjes, in ringetjes8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)versgemalen peper100 ml kookroom2 eieren, hardgekookt en gepeld1. Halveer de avocado’s. Verwijder de pitten... bekijk recept »