Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Lekkere lunch: broodje kipsalade met tauge

4 el crème fraîche 4 el mayo - of halvanaise 1 bosui 1 tl cajunkruiden 1 tl mosterd 2 handjes taugé 100 gr gerookte kipfiletreepjes 2 broodjes naar keuze1. Begin met het snijden van de bosui.2. Schep daarna de crème fraîche en de mayonaise in een b... bekijk recept »

Oos­ter­se car­p­ac­cioamuse met bos­ui

2 bosuitjes 3 bolletjes gember in kleine blokjes 1 el gembersiroop 2 el (arachideo ) olie 2 tl witte wijnazijn 1 el soyasaus paar druppels tabasco 2 pakjes carpaccio vleeswaren 2 grote plakken kroepoek1. Dit is maken en meteen serveren. het sausje... bekijk recept »

Haring met olijfolie en bosui

4 Hollandse Nieuwe haring 4 el extra vierge olijfolie (liefst nieuwe oogst uit Toscane)1. Een doodeenvoudig maar heel geraffineerd gerechtje, met de bijzondere combinatie van Hollandse nieuwe en nieuwe oogst Toscaanse olijfolie. Tip: super borrelhapj... bekijk recept »

Ontbijt of lunch-ovenschoteltje met tomaat

1/4 tomaat in blokjes 2 grote eieren 2 tl (volle) room 1 bosui gesneden 1 1/2 tl olijfolie 1 el ongezouten boter versgemalen zwarte peper en zout 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een ramekin (mini-ovenschaaltje) in en strooi he... bekijk recept »

Macaroni met spinazie en pecannoten, bosui en kaas

400 g macaroni bouillonpoeder 8 bosuien 75 g pecannoten 500 g verse spinazie 4 el Solo Vloeibaar Light 4 el crème fraîche (vers)gemalen zwarte peper 1. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntj... bekijk recept »

Gegrilde Champignons

8 grote kastanjechampignons 8 stengels bosui 8 el pittige marinade(dit recept vindt u ook op mijn pagina)! Bereidingswijze Snijd de bosui in stukjes van ongeveer 7 cm. Verwijder de stelen van de champignons. Rijg de bosui met de champignons aan spi... bekijk recept »

Groenteschotel

2 rode uien, 1 courgette, 3 tomaten, 250 gr champignons, bouilionblokje, 3 eelt. kwark, bosje bosuien, peper en zout, 2 eetl. paprikapoeder, 2 eetl.oreganokruiden. Hulpmiddelen Ovenschaal Hulpmiddelen - Ovenschaal Voorbereiding Snijd de courgette in... bekijk recept »

Guacamole

1tomaat1bosuitje1zakje verse koriander1/2 limoen1t knoflook2tl mexicaanse kruiden2rijpe avocado'szoutrode of groene tabascofeta Bereidingswijze tomaat ontvellen,zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken.Wit van bosui fijnhakken,groen in dun... bekijk recept »

Thaise Kipcurry

Kippendij vleeslimoenverse serehknoflookpepertjes,uienbosuiblikje kokosmelkoestersaussesamoliegember (beetje)zoutHulpmiddelen Wok en pan voor rijst Hulpmiddelen - Wok en pan voor rijst Voorbereiding Kippendij vlees snijdenmarineren met huid van limo... bekijk recept »

Courgettelinten met oosterse krabsalade

100 gram krabsalade1 lente-/bosui, in ringetjesenkele druppels vissausmespunt sambal oelek1 theelepel gehakte koriander1 theelepel gehakte basilicum1 grote courgetteprikkers1. Meng de krabsalade met de helft van de bosui, de vissaus, sambal en kr... bekijk recept »

Pagina 50 van 100