Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Crostini Met Roomkaas Uit Italie

12 sneetjes stokbrood - 50g knoflookboter - 100g magere spekblokjes - 2 bosuitjes - 200g verse roomkaas - 2 el zongedroogde tomaten op olie - versgemalen peper. Bereidingswijze Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookbote... bekijk recept »

Crostini Met Roomkaas

Crostini met roomkaas voor 12 stuks - 12 sneetjes stokbrood - 50g knoflookboter - 100g magere spekblokjes - 2 bosuitjes - 200g verse roomkaas - 2 el zongedroogde tomaten op olie - versgemalen peper Voorbereiding Verwarm de ovengrill voor. Bereidingsw... bekijk recept »

Chinese kippensoep licht pittig.

1,25 liter water 2 bouillonblokjes 1 rode paprika 2 bosuitjes 1 tl gemberpoeder 1 scheutje ketjap 1 snufje chilipoeder of paar druppels tabasco 180 gr kipfilet 1. Een soepje vind ik altijd lekker op een "luie zaterdag ". Lekker snel klaar en toch ge... bekijk recept »

Mihoen met grote garnalen en ERU Balans Sambal

350 gram mihoen200 gram ERU Balans Sambal2 stengels bosui2 teentje knoflook 1/2 rode peper 250 gram grote garnalenrijstoliepeper en zout1. Kook de mihoen. Spoel de mihoen koud. 2. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. 3. Snijd de... bekijk recept »

Viskoekjes

Voor 2 personen: 200 gram visfilet (diepvries of vers) 1 dl (vis)bouillon ½ bosui 1 ei 1 eetlepel paneermeel peper, zout 2 theelepels dille (diepvries of vers) ± 1 theelepel citroensap 20 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarineLaat de visfilet in de b... bekijk recept »

Kipsalade Met Paprika

500 gr kipfilet300 g rijst1 tl kurkuma1 1/2 kippenbouillion blokje1,5 dl mayonaise1,5 dl yoghurt1 tl Chilipoeder1 tl Paprikapoedermp cayennepeperzout1 el Tomatenketchup1 rode paprika1 gele paprika2 bosuitjes4 bladeren ijsbergsla Kook de kipfilet gaar... bekijk recept »

Tauge Salade

2 bosuitjes, 1 kleine rode peper, 100 gr. tauge, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels azijn, zout. Hulpmiddelen VergietHulpmiddelen - VergietVoorbereiding Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Was de peper en snijd hem doormidde... bekijk recept »

Kalkoenreepjes

200 g kalkoenfilet1 bosuitje20 g boter1,5 dl droge witte wijn1/8 l slagroomca. 1/2 el mosterd1 volle tl maizena50 g gepelde garnalenpeperzout Snijd de kalkoenfilet in reepjes van ca. 3 cm lang. Snipper de bosui. Verhit de boter in een koekenpan en ba... bekijk recept »

Viskroketjes

1/2 kg gezouten en gedroogde kabeljauw 1 kg kruimige aardappels 1 bos ui 1 tenen knoflook 2 stengels prei 2 stengels bosui milde olijfolie 3 eierenlosgeklopt Week de gedroogde kabeljauw een halfuur in water. Kook hem dan 30 min in vers water.Wrijf he... bekijk recept »

Thaise Kippensoep

1 liter kippenbouillon250 g kipfilet (in Blokjes)1 rood pepertje (in ringen)250 g kastanjechampignons (in vieren)225 ml kokosmelk1 limoenfijngesneden koriander1 bosui (in ringetjes) Bereidingswijze Brend de bouillon met de kipblokjes en peperringetje... bekijk recept »

Pagina 52 van 100