Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pitatosti Met Chorizo En Courgette

Ingrediënten 1 pitabroodje sundried tomato sauce of tomatenketchup 3 plakje chorizo 3 dunne plakjes courgette ringetjes bosui Bereidingswijze Snijd een pitabroodje open en besmeer de snijvlakken dun met sundried tomato sauce of tomatenketchup en ... bekijk recept »

Scholfilet Met Tomaat En Basilicum

1 kruidenbouillontablet 7 kleine tomaten 1 bosui 2 scholfiletsca. 250 gr 1 takje basilicum 150 g snelkookrijst In pan ruim water met kruidenbouillontablet aan de kook brengen. Intussen tomaten wassen en kroontjes verwijderen. Halveren. Van bosui leli... bekijk recept »

Crostini Met Roomkaas

12 sneetjes stokbrood 50 g knoflookboter 100 g magere spekblokjes 2 bosuitjes 200 g verse roomkaas 2 eetl. zongedroogde tomaten op olie versgemalen peper Voorbereiding Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookboter en r... bekijk recept »

Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten

25 gram boter2 eetlepel olijfolie2 bosje lente-/bosui50 milliliter groente- of kruidenbouillon50 milliliter witte wijn4 eetlepel pijnboompitten2 eetlepel gehakte verse oregano75 gram geraspte parmezaanse kaas25 gram boter2 eetlepel olijfolie2 bos... bekijk recept »

Koolviscurry

600 gram koolvisfilet ontdooid3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie6 lente-/bosuitjes in ringen, loof apart2 teentje knoflook1 eetlepel Indiase currypasta1 blikje gepelde tomaten op sap1 groene paprika zonder zaadjes, in reepjes1 rode paprika zo... bekijk recept »

Visburgers met citroenpasta

500 gram witvisfilet (kabeljauw, koolvis, tilapia), ontdooid1 ei losgeklopt1 eetlepel mosterd2 eetlepels bloem500 gram waspeen1 citroen schoongeboend400 gram spaghetti3 eetlepels olijf- of arachideolie1 bosje lente-/bosui in ringen1. Dep de visfi... bekijk recept »

Verkoelend Komkommersoepje voor Zomerse dagen

1 komkommer geschild in blokjes 2 bosuitjes in ringetjes 1 rijpe avocado in blokjes 250 ml koude kippen of groentebouillon 150 ml Griekse yoghurt 1 el vers gehakte dille enkele takjes als garnering 2-3 el citroensap1. EEN HEERLIJKE ZOMERSE LUNCH... bekijk recept »

Wraps met tonijnsalade een snelle

4 tortilla wraps 1 tomaat 1 blikje tonijn van 160 gr op op olie 1 bosui in dunne ringen 4 el mais 4 el mais uit blik of pot 1 augurk in kleine stukjes 1 èl citroensap 2 el mayonaise 4 blaadjs kropsla1. Snijd de tomaat in partjes en verwijder d... bekijk recept »

Wraprolletjes met roomkaas en cranberry

4 wraps 1 bakje roomkaas 200 gr 100 gr feta 2 bosui in ringetjes 4 el cranberrie compôte peper zout naar smaak 1. Met een wrap kan je echt alle kanten op. Je kan er een lunchgerechtje, avondeten of een lekkere snack mee maken. Ik heb een heerlijk sn... bekijk recept »

Mediterrane kikkererwtenballetjes

1 blikje (200 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt1 theelepel citroensap1 teentje knoflook, geperst1 eetlepel olijfolie1 lente-/bosui, in dunne ringetjes1 rode peper, fijngehakt1 komkommer, in kleine blokjes25 gram feta, verkruimeldsesamzaad,... bekijk recept »

Pagina 53 van 100