Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Oosterse chilisaus

Kant-en-klare chilisausVerse bosuiVerse koriander1. Schenk de kant-en-klare chilisaus in een mooi schaaltje of bamboe kommetje. Hak wat verse koriander fijn en snij een bosuitje in ringetjes. Roer de koriander en bosui door de chilisaus voor een fris... bekijk recept »

Tex-Mex veggieburgers

PLUS Lekker gourmetten vega miniburgers en groentevierkantjesPLUS paprikamixbosje bosuiPLUS Moment brunchbroodjes1. Geef veggieburgers een Mexicaanse draai! Bak wat gemengde paprikablokjes in een pannetje mee met de burger en voeg op het laatst nog w... bekijk recept »

Tagliatelle met citroen en gerookte zalm

400 gram tagliatelle 2 el olijfolie 1 citroen, geperst 400 gram gerookte zalmsnippers (of plakken zalm, zelf snijden) 1 zakje bosui, in ringetjes 150 gram zwarte olijven in ringetjes 1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking g... bekijk recept »

Nacho's met garnalensalade

100 g Hollandse garnalen 25 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel fijngehakte verse koriander 1 eetlepel citroensap nacho-tortillachips ringetjes bosuiSchep door 100 g Hollandse 25 g geraspte belegen kaas, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander en 1 eet... bekijk recept »

Nacho's met garnalensalade

100 g garnalen 25 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel fijngehakte verse koriander 1 eetlepel citroensap nacho-tortillachips ringetjes bosui 1 kerstomaatje, in kleine stukjes gesnedenSchep door 100 g garnalen 25 g geraspte belegen kaas, 1 eetlepel fijn... bekijk recept »

Pitatosti met chorizo en courgette

1 pitabroodje sundried tomato sauce of tomatenketchup 3 plakjes chorizo 3 dunne plakjes courgette ringetjes bosuiBereiding: - Lekker pittig voor na school. Snijd een pitabroodje open en besmeer de snijvlakken dun met sundried tomato sauce of tomatenk... bekijk recept »

Pittige croissantjes

1 blikje croissantdeeg 3 eetlepels tomatenketchup 75 gram chorizo 3 eetlepel maïskorrels 2 bosui 3 eetlepels grof geraspte belegen kaasBestrijk het deeg met de tomatenketchup. Snijd de driehoekjes los en verdeel er de chorizo, maïskorrels en de in ri... bekijk recept »

Pittige Croissantjes

1 blikje croissantdeeg 3 eetlepels tomatenketchup 75 gram chorizo 3 eetlepel ma?skorrels 2 bosui 3 eetlepels grof geraspte belegen kaas Bestrijk het deeg met de tomatenketchup. Snij de driehoekjes los en verdeel er de chorizo, ma?skorrels en de in ri... bekijk recept »

Nacho's met garnalensalade

100 gram Hollandse garnalen 25 gram geraspte belegen kaas 1 eetlepel fijngehakte verse koriander 1 eetlepel citroensap nacho-tortillachips ringetjes bosuiSchep door de Hollandse of roze garnalen de geraspte belegen kaas, 1 eetlepel fijngehakte verse ... bekijk recept »

Gemarineerde Garnalen

250 gram grote garnalen1 rood Spaans pepertje of 2 theelepels sambal oelek1 teentje knoflook1/2 theelepel gemberpoeder1/2 theelepel korianderpoederzoutsap van `1/2 citroen2 eetlepels olijfoliedesgewenst 1 theelepel sesamoliebosui of bieslookkomkommer... bekijk recept »

Pagina 54 van 100