Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Varkenshaas Gevuld Met Pistachenootjes

3 bosuitjes100 gr. boter of margarine380 ml. boullion300 ml. witbier2 theel. honing75 gr. gezouten pistache nootjespeterseliebasilicumzoutpeper2 varkenshaasjes van 250 gr. Hulpmiddelen keukenmachinerolladetouw of garenaluminiumfolie Hulpmiddelen - k... bekijk recept »

Sashimi Van Zalm

Zalmmootknoflookrode peperbosuiarachideoliesesamolie. Doe voor elke 5 eetlepels arachideolie 3 theelepels sesamolie en doe dat in de pan. Rangschik de zalmplakjes in een bloemvorm en verspreid naar smaak de geraspte knoflook en peper erover. Schik d... bekijk recept »

Stevige Pompoensoep

Pompoen ui knoflook bouillionblokjes ter garnering parmezaanse kaas ( vers geraspt) bosui in kleine ringetjes uitgebakken reepjes ontbijtspek zure room Fruit de ui even aan met de knoflook blokjes pompoen erbij bouillion erbijde pompoen moet niet hel... bekijk recept »

Risotto Con Boletus Edulis, Anatra E Tartufo

300 gram risotto 250 gram eekhoorntjesbrood 1 stuk(s) sjalotje 1 beker(s) witte wijn 1 liter wildbouillon (wildfond gemengd met water) 1 pakje(s) saffraan 100 gram overjarige Beemster kaas 1 pakje(s) kookroom (ongezoet) 1 potje(s) truffeltapenade 2 s... bekijk recept »

Open Pangsit, Met Garnalen

Ingredienten voor 20 hapjes: - 1 pak kleine wontonvellen - 3 stengels bosui - 200 g (roze) garnalen - 2 rode pepers - 150 g champignons - 100 g shiitake - 2 teentjes knoflook - 1/2 el kerriepoeder - 3 el sojasaus - 5 el olie om in te bakken ... bekijk recept »

Pannekoekentaart Met Brie En Honing

150 gr ontbijtspek200 gr brie3 bosuitjes1 pak kant-en-klare-pannekoeken (bijv. A-H Ambachtelijk bereid pak 8 stuks=500gr)4 el honing2 el wittewijn-azijn3 el olijfolie1 zak frizeesla (200gr)Hulpmiddelen Magnetron-bestendige schaalHulpmiddelen - Magne... bekijk recept »

Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi)

750 gr. kogelbiefstuk 3 el. sesamzaadgeroosterd 3 bosuitjes 3 knoflooktenen 1 centimeter gemberwortel 1.5 el. suiker 1 dl. sojasaus 4 el. water 0.5 el. sesam-olie 1 tl. bonenpastarode 2 el. rijstwijn 1 el. korianderblaadjes Chilisaus Pep... bekijk recept »

Guacamole

- 1 rijpe avocado - 25 gram feta - 1 tomaat - 1 bosuitje - 1/2 zakje koriander (ongeveer 7 gram) - 1/2 limoen (of kant en klaar limoensap) - 1 teentje knoflook - 1 el mexicaanse kruiden- - tabasco Voorbereiding Ontvel de tomaat (eerst in heet water l... bekijk recept »

Gestoofde Konijnenbouten Met Romige Mosterdsaus En Uitjes

4 tamme konijnenbouten peperzout 25 g boter 2 el olijfolie traditioneel 250 g sjalottengepeld 50 g katenspek (vleeswaar)in reepjes 1 pot wildfond (La Croix) 1 flesje Blue Band Finesse voor koken 2 el grove mosterd met wijnazijn (Marne) 1 bos... bekijk recept »

Quacamole

1 tomaat 1 bosuitje 15 g verse koriander 1/2 limoen 1 teentje knoflook 2 tl mexicaanse kruiden 2 rijpe avocado's zout rode of groene tabasco 25 g feta Voorbereiding Tomaat ontvellenzaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui f... bekijk recept »

Pagina 56 van 100