Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Mosselen In Kokosroom

- 2 stengels citroengras - 2 a 3 rode pepers (naar wens) - 1 stuk van 3 cm (1 duim) laos - 1 stuk van 3 cm (1 duim) gember - 1 rode ui - 40 cl olijfolie - 400 ml witte wijn - 1 theelepel tomatenpuree - 1 blik kokosroom - 2 eetlepels vissaus - 2 kilo... bekijk recept »

Thais Kalfsvlees

3 sjalotjes,2 teentjes knoflook,3 bosuitjes,3 cm verse gemberwordtel,10 verse gemberbolletjes,1 runderbouillonblokje,2 el wokolie,500 gr.kalfsvleesreepjes.4 el gembersiroop,200 gr.shi-take,10 takjes basilicum,10 cherrytomaatjes,zout,peper. Voorbereid... bekijk recept »

Kip-Rijstsalade Met Aardbei En Nectarine

1 ui6 el olie1 el kerrie250 gr. pandan- rijst3 tl bouillonpoeder350 gr. kipfilet2 nectarines250 gr. aardbeien1 bosui3 el citroensap2 tl honing2,5 tl mosterd200 gr. slamelange100 gr. gezouten pinda's Snipper de ui. Verhit 2 el olie. Ui en kerrie ca. 1... bekijk recept »

Pittige Bespikkelde Paksoi

Witte (basmati/pandan) rijst voor 2 pers.ca. een theekopje 1 struik paksoigewassen en gesneden 3 a 4 bosuitjesin ringetjes gesneden. Ook wat van het groen stukje verse gember van ca 2 cm.geraspt 1 rode lombokpeperontdaan van zaadjes en fijngesned... bekijk recept »

Teriyaki (circa 0,5 Liter)

2 el. In ringetjes gesneden bosui, 3 teentjes gesnipperde knoflook 1 el geraspte gemberwortel, 2 tl sesamolie2 dl Japanse sojasaus, 1 dl sake of droge sherry3 el suiker, 2 dl kippenbouillon2 tl maizena. Bereidingswijze Doe de bosuide knoflook en de g... bekijk recept »

Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi)

750 gram kogelbiefstuk - 3 eetlepels geroosterd sesamzaad - 3 bosuitjes - 3 knoflooktenen - 1 centimeter gemberwortel - 1 1/2 eetlepel suiker - 1 dl. sojasaus - 4 eetlepels water - 01/2 eetlepel sesam-olie - 1 theelepel rode bonenpasta - 2 eetlepels ... bekijk recept »

Chinese sperziebonensoep

250 gm sperziebonen 3 worteltjes 200 gm kalkoenfilet 1 bosui 250 gm chinese mie 1 eetlepel(s) (arachide)olie 700 deciliter kippebouillon 1 vijfkruidenpoeder (toko) 1 peper, zout Haal de boontjes af en breek ze in stukjes. Schrap de worteltjes en snij... bekijk recept »

Biefstuk met mosterd en kruiden

2 biefstukken (à ca. 125 g)100 milliliter olijfolie6 ansjovisfilets2 teentjes knoflook, gepeld2 eetlepels gehakte (platte) peterselie1 bosje lente-/bosui500 gram kruimige aardappels, geschild1 kleine komkommer3 eetlepels wittewijnazijn of ... bekijk recept »

Lekkere,snelle pasta met garnalen en zalm.

200 gr gerookte zalm 1 zakje bosui 1. 1 bosje bosuitjes 2. 1 komkommer 3. 2 keer 100 gram gekookte en gepelde garnaaltjes 4. 200 gram gerookte zalm 5. 250 ml crème fraiche 6. 2 pakjes verse pasta (kan natuurlijk ook gedroogde pasta zijn) 7. Optie: b... bekijk recept »

Gegratineerde ravioli ovenschotel

250 gr ravioli 150 ml kookroom 75 gr parmezaanse kaas 20 gr geraspte kaas 2 bosui 2 tomaten 1 geroosterdee paprika uit een pot 1. Een lekkere pasta ovenschotel. Deze keer met ravioli, tomaat, paprika en een bosui. Daaroverheen een snel zelfgemaak... bekijk recept »

Pagina 57 van 100