1000 recepten met bosui
- 1 á 2 bakjes champignons (kastanje en gewoon) - 2 kleine rode uien - Droge witte wijn - 2 eetlepels bloem - Kokend water - Scheutje room (of: melk) - Een paar grote scheppen Griekse roomyoghurt - Bosje bosui - Peper en zout naar smaak - Peter... bekijk recept »
1 flinke (biologische) pompoenschoongemaakt (schil behouden) en in stukken gesneden 1 teen lnoflookfijngeperst 1 flinke (rode) uigesnipperd 1 middelgrote bataatgeschild en in stukken gesneden 2 a 3 cm gemberwortelklein gesneden 1 1/2 el korianderzaad... bekijk recept »
1 flinke (biologische) pompoenschoongemaakt (schil behouden) en in stukken gesneden 1 teen lnoflookfijngeperst 1 flinke (rode) uigesnipperd 1 middelgrote bataatgeschild en in stukken gesneden 2 a 3 cm gemberwortelklein gesneden 1 1/2 el korianderzaad... bekijk recept »
2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 400 gr. grotchampignons 2 eetlepels boter 1 dl witte wijn 125 ml slagroom 5 eetlepels gemengde kruiden(bieslookkervel en peterselie) zout en peper Voorbereiding Bosuitjes in ringetjes snijden. Sjalotjes en ... bekijk recept »
50 g gedroogde Chinese zwarte paddestoelen 500 g champignons 25 g boter 1 lepel olijfolie 1 teen knoflook 3 lepels fijngesneden bosui 1 fijngesneden ui 3 theelepels suiker 3 theelepels zout 1 theelepel vijfkleurenpeper of zwarte peper 1250 ml groente... bekijk recept »
125 g eiermie2 el wokolie200 g kipfilet, in reepjes1 schaal wokasperges wit en groen (350 g)1 rode of gele paprika, in blokjes100 ml zoetzure woksaus1 bosui, in schuine reepjes1. Kook de mie volgens de aanwijzingen.2. Verhit in een wok de olie. Roerb... bekijk recept »
450 gram diepvriesdoperwten8 dl kip- of vleesbouillon (van tablet)2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries)100 gram rauwe ham, in smalle reepjes125 ml demi crème fraîche (Melkan)sprieten bieslook of lente-/bosui, in ringetjes 1. Doe de bevroren ... bekijk recept »
400 gram eiermie6 eieren100 gram geraspte belegen kaas400 gram diepvrieszalmfilets (Vismarine), ontdooid4 eetlepel olijfolie3 lente-/bosuitjes , in ringen25 gram boter of vloeibaar bakproduct1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »
2 sinaasappels, schoongeboend500 gram peultjes, afgehaald2 eetlepel olijfolie4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cmscheutje sherry of witte wijn135 milliliter demi crème fraîche1 theelepel honing2 eetlepel gehakte verse munt... bekijk recept »
250 gram magere gerookte spekreepjes1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd2 blikken linzen (400 gram per stuk), uitgelekt1 (rode) ui, gesnipperd1 teentje knoflook, fijngehakt250 gram gorgonzola, verkruimeld2 eetlepels lente-/bosui of gehak... bekijk recept »