Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Fris Romige Champignonsoep

- 1 á 2 bakjes champignons (kastanje en gewoon) - 2 kleine rode uien - Droge witte wijn - 2 eetlepels bloem - Kokend water - Scheutje room (of: melk) - Een paar grote scheppen Griekse roomyoghurt - Bosje bosui - Peper en zout naar smaak - Peter... bekijk recept »

Zoet-Pittige Pompoensoep

1 flinke (biologische) pompoenschoongemaakt (schil behouden) en in stukken gesneden 1 teen lnoflookfijngeperst 1 flinke (rode) uigesnipperd 1 middelgrote bataatgeschild en in stukken gesneden 2 a 3 cm gemberwortelklein gesneden 1 1/2 el korianderzaad... bekijk recept »

Zoet-Pittige Pompoensoep

1 flinke (biologische) pompoenschoongemaakt (schil behouden) en in stukken gesneden 1 teen lnoflookfijngeperst 1 flinke (rode) uigesnipperd 1 middelgrote bataatgeschild en in stukken gesneden 2 a 3 cm gemberwortelklein gesneden 1 1/2 el korianderzaad... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 400 gr. grotchampignons 2 eetlepels boter 1 dl witte wijn 125 ml slagroom 5 eetlepels gemengde kruiden(bieslookkervel en peterselie) zout en peper Voorbereiding Bosuitjes in ringetjes snijden. Sjalotjes en ... bekijk recept »

Champignonsoep

50 g gedroogde Chinese zwarte paddestoelen 500 g champignons 25 g boter 1 lepel olijfolie 1 teen knoflook 3 lepels fijngesneden bosui 1 fijngesneden ui 3 theelepels suiker 3 theelepels zout 1 theelepel vijfkleurenpeper of zwarte peper 1250 ml groente... bekijk recept »

Mie met zoetzure kip en asperges

125 g eiermie2 el wokolie200 g kipfilet, in reepjes1 schaal wokasperges wit en groen (350 g)1 rode of gele paprika, in blokjes100 ml zoetzure woksaus1 bosui, in schuine reepjes1. Kook de mie volgens de aanwijzingen.2. Verhit in een wok de olie. Roerb... bekijk recept »

Doperwtensoep met rauwe ham en munt

450 gram diepvriesdoperwten8 dl kip- of vleesbouillon (van tablet)2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries)100 gram rauwe ham, in smalle reepjes125 ml demi crème fraîche (Melkan)sprieten bieslook of lente-/bosui, in ringetjes 1. Doe de bevroren ... bekijk recept »

Eiermie met zalm

400 gram eiermie6 eieren100 gram geraspte belegen kaas400 gram diepvrieszalmfilets (Vismarine), ontdooid4 eetlepel olijfolie3 lente-/bosuitjes , in ringen25 gram boter of vloeibaar bakproduct1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »

Peultjes met sinaasappel en munt

2 sinaasappels, schoongeboend500 gram peultjes, afgehaald2 eetlepel olijfolie4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cmscheutje sherry of witte wijn135 milliliter demi crème fraîche1 theelepel honing2 eetlepel gehakte verse munt... bekijk recept »

Linzensalade met spekjes en gorgonzola

250 gram magere gerookte spekreepjes1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd2 blikken linzen (400 gram per stuk), uitgelekt1 (rode) ui, gesnipperd1 teentje knoflook, fijngehakt250 gram gorgonzola, verkruimeld2 eetlepels lente-/bosui of gehak... bekijk recept »

Pagina 59 van 100