Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Visrolletjes met lentegroenten in parmaham

300 gram peultjes, afgehaald1 eetlepel olie1 komkommer, in dunne reepjes2 bosjes lente-/bosui, in stukken1 eetlepel Italiaanse kruiden4 pangafilets, ontdooid200 gram parmaham, serranoham of andere rauwe ham1 citroen, in kwarten8 takjes tijmovensc... bekijk recept »

Komkommerbakjes met rijstsalade en gerookte forel

1 komkommer1 eetlepel oliesap en rasp van 1/2 limoen1 rode peper, fijngehakt1 eetlepel gehakte koriander extra om te garneren50 gram gekookte rijst100 gram ananas, in kleine blokjes1 lente-/bosui, in ringetjes75 gram gerookte forelfilet1. Sn... bekijk recept »

Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad

250 gram mihoen1 ui, gesnipperd1 centimeter verse gember, geschild en geraspt3 eetlepels sojasaus3 eetlepels chilisaus2 eetlepels sesamolie300 gram gepelde garnalen1 krop romainesla1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen3 eetlepels sesamzaad, geroos... bekijk recept »

Garnalenburger met avocado en aioli

250 gram grote garnalen1 lente-/bosui, in ringetjeshandje koriander, grof gehakt2 eieren150 gram paneermeel1 eetlepel chilisaus3 eetlepels zonnebloemolie4 eetlepels mayonaise1 teentje knoflook, geperstsap van 1/2 citroen4 sesambolletjes, geha... bekijk recept »

Thaise zalmburger met sesammayonaise

400 gram zalmfilet zonder huid, in stukken1 centimeter verse gember, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehaktsap en rasp van 1 limoen1 eetlepel vissaus of sojasaus1 rode peper, fijngehakt50 gram paneermeel4 eetlepels zonnebloemolie4 eetlepels mayonai... bekijk recept »

Ravioli met spekjes, zalm en basilicumolie

1 bosje basilicum100 milliliter olijfolie2 eetlepels citroensap500 gram ravioli of tortellini, gevuld met kaas200 gram gerookte spekreepjes1 bosje lente-/bosui, in ringen200 gram Gerookte zalm, in reepjes1. Pureer de basilicum met de olie en het ... bekijk recept »

Salade van zoete aardappel met feta en koriander

1 kilogram zoete aardappels, geschild en in blokjes5 eetlepels olijfolie2 theelepels komijnpoeder (djinten)2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)2 eetlepels rodewijnazijn1 sjalotje, gesnipperd2 eetlepels honing150 gram gemengde sla1 lente-/bosu... bekijk recept »

Oosterse knolselderij met gebakken rijst

1 knolselderij, geschild en in kleine blokjes1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetlepels sesamzaad1 eetlepel honing4 eetlepels ketjap200 gram snelkookrijst1 eetlepel arachide- of wokolie2 ribkarbonades,... bekijk recept »

Ceviche van garnalen en zalm

2 limoenen of citroenen, uitgeperst1 lente-/bosuitje, in ringetjes1 eetl. tomatenpuree2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)1 groene peper, zonder zaadjes, fijngehakt125 g partygarnalen, ontdoo... bekijk recept »

Doperwtensoep met rauwe ham en munt

450 g diepvriesdoperwten8 dl kip- of vleesbouillon (van tablet)2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)100 g rauwe ham, in smalle reepjes125 ml demi crème fraîche (Melkan)sprieten bieslook of lente-/bosui, in ringetjes1. Doe de bevro... bekijk recept »

Pagina 60 van 100