Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Varkenshaasje Met Pistachenootjes

3 bosuitjes, 100 g koude boter of margarine, 1 pot vleesfond (380 ml), 1 flesje witbier (300 ml), 2 theelepels vloeibare honing, 75 g gezouten pistachenooijes (zakje a 125 g) 1 zakje peterselle (a 30 g), 1 zakje verse basillcum (a 15 g), (versgemalen... bekijk recept »

Gegrilde Oesterzwammen Met Risotto

2 sjalotjes,3 bosuitjes,2 bakjes oesterzwammen(a 150g),4 el olijfolie,1 pak risottorijst,2 dl witte wijn,2 groentebouillontabletten,1 zakje panklare sperciebonen(250g),75g oude kaas(stukje). Hulpmiddelen Keukenpapier,grillpan. HulpmiddelenKeukenpapi... bekijk recept »

Frisse Couscoussalade

200 gr couscous 4 el olijfolie 1 el citroensap 1 el citroenrasp (gezoetuit een potje) 2 el gembersiroop 1-2 teentjes knoflook peper en zout 4 el vers gehakte peterselie 1 el versgehakte oregano 1 grote vleestomaat 2 bosuitjes 100 gr feta 3 el pijnboo... bekijk recept »

Crostini Met Roomkaas

12 sneetjes stokbrood 50 g knoflookboter 100 g magere spekblokjes 2 bosuitjes 200 g verse roomkaas 2 eetl. zongedroogde tomaten op olie versgemalen peper Bereidingswijze Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookboter en... bekijk recept »

Noedels Met In Tempura Gefrituurde Gamba's.

1 pakje noedels1 pakje tempura meel12 gamba'sbosuiknoflookolieverse koreanderflesje kikoman sojasausfijn zeezout en versgemalen peper. Voorbereiding Kook de noedels in ca. 2 minuten en spoel ze koud. maak de tempurabeslag en pel de gamba's. snij de b... bekijk recept »

Soep

1/2 rood pepertje. 125 gr. kipfilet. 1/2 liter bouillon. 1 dl. kokosmelk.(blik). 100 gr. gesneden witte kool. 50 gr. tauge. ca. 1/2 eetlepel sojasaus. ca. 1/2 eetlepel citroensap. Hulpmiddelen Eetlepels. litermaat. pan. mes. roerlepel. Hulpmiddelen ... bekijk recept »

Guacemole

1 tomaat1 bosuitje1 zakje verse korianderhalve limoen1 teentje knoflook2 tl. Mexicaanse kruiden2 rijpe avocado'szoutrode of groene tabasco25 gram feta Bereidingswijze Tomaat ontvellenzaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui ... bekijk recept »

Pindasoep

1 l vlees- of kippenbouillonzelf-getrokkenuit een pot of van tabletten 4 bosuitjes 200 g zoutvlees of pekelvlees 1 kleine pot grofkorrelige pindakaas 1 Madame Jeanette of 1 rode Spaanse peper Voorbereiding Maak de bouillon. Snijd de bosuitjes in rin... bekijk recept »

Pindasoep

1 l vlees- of kippenbouillonzelf-getrokkenuit een pot of van tabletten 4 bosuitjes 200 g zoutvlees of pekelvlees 1 kleine pot grofkorrelige pindakaas 1 Madame Jeanette of 1 rode Spaanse peper Voorbereiding Maak de bouillon. Snijd de bosuitjes in rin... bekijk recept »

Paddestoelen Salade

1 kg. gemengde paddestoelen 1 klein blikje mais 150 gr. gemengde noten2 stengels bosui 100 gr. zilveruitjes 2 eetl. notenolie 2 eetl. (honing)azijn 1/2 eetl. tijm 1 eetl. mosterd peper zout. Voorbereiding Mais uit laten lekken. Noten grof hakken en d... bekijk recept »

Pagina 51 van 100