Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pitabroodje Met Roerei

4 pita's/4 eieren/0,5 dl melk/50 gr geraspte kaas/1 bosuitje in dunne ringen/1 el boter/toefjes veldsla/gehalveerde kerstomaatjes. Rooster de pita′s en klop intussen de eieren los met de melk,gerapte kaas en de ringetjes bosui.evt. peper en zou... bekijk recept »

Gemarineerde Parmezaan

250 g Parmezaanse kaas grof gesneden1 teen knoflook geperst2 el bosui fijngesneden1 tl gedroogde chilivlokken125 ml extra vierge olijfolie2 tl fijngesneden verse oreganowarme crostini voor erbij Familiedinerrecept Gemarineerde Parmezaan | Smulweb.... bekijk recept »

Lamskoteletjes Op Bedje Van Koolrabi Met Salie

2 koolrabi's ? zout ? 2 teentjes knoflook ? 3 bosuitjes ? 2 takjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruiden 20 g) ? 5 eetlepels olijfolie ? 8 lamskoteletjes ? 3 eetlepels grove mosterd ? (versgemalen) zwarte peper Bereidingswijze Koolrabi's ... bekijk recept »

Italiaanse Hachee

500 gram hacheevlees versgemalen peper 6 bosuitjes 3 vleestomaten 50 gram boter 2 eetl. olijfolie 2 dl. rode wijn 1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oreganobasilicumtijm (vers of diepvries) of 1 the... bekijk recept »

Gepaneerde Forel Met Peterselieboter

2 grote (500 g) Forelfiletshet vel verwijderd 2 grote theelepels melk ? cup (? 25 gram) fijne havermout ? cup (50 ml) zonnebloemolie VOOR DE PETERSELIEBOTER 60 gram (room)boter al zacht geworden 3 theelepels citroensap ? theelepel gekneusde zwarte pe... bekijk recept »

Pastasalade Met Tonijn En Mais

125 gr pastablikje tonijn op waterblikje maisblikje doperwten1/2 rode paprika1 ui2 bosuitjes2 teentjes knoflook3 eetlepels mayonaise3 eetlepels yogurtzout en peper Neem een grote kom en meng pasta, tonijn, paprika, mais, doperwtjes, ui, bosui doorelk... bekijk recept »

Afrikaanse Couscoussalade

- 500 gram kipfilet - versgemalen peper - zout - 7 eetl. olijfolie traditioneel - 1 pak honig couscous - 3 bosuitjes - 1 gele paprika - 1 rode paprika - 3 eetl. citroensap - 150 gram tropische vruchtenmix (met onder meer gedroogde ananaspapaja en ban... bekijk recept »

Tomaten-Feta-Salade

3 tomaten in grove stukken gesneden. 1 flinke bosui in ringetjes gesneden. 1 potje Fetablokjes op olie en kruiden.(bij de Aldi) 1 ui in halve ringen gesneden. 1/2 rode paprika in blokjes. gemalen peper en zout. ongeveer 1/2 eetlepel azijn. ongeveer ... bekijk recept »

Kadetje met griekse salade

1 kadetje 1/4 komkommer 1 tomaat 40 gm feta 1 bosuitje 1 eetlepel olijfolie 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 3 zwarte olijven zonder pit Snijd de komkommer, de tomaat en de feta in blokjes en de bosui in ringetjes. Schep ze met de olijfolie door elk... bekijk recept »

Achtdrank

1/2 middelgrote tomaat 1/2 middelgrote komkommer 1 middelgrote wortel 1 stängel bleekselderij 1 handvol spinazie 1/2 middelgrote rode paprika 1/2 kop kool 1 bosui Was de ingrediënten, meng ze, pers ze uit en serveer. bekijk recept »

Pagina 94 van 100