Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Herfstbode

3 middelgrote pastinaken 1 kop aardperen 5 boerenkoolbladeren 1 kop kool 5 slabladeren 3 stengels bleekselderij 3 maal een handvol spinazie 1 bosui Was de ingrediënten, meng ze, pers ze uit en serveer. bekijk recept »

Herfstbode

3 middelgrote pastinaken 1 kop aardperen 5 boerenkoolbladeren 1 kop kool 5 slabladeren 3 stengels bleekselderij 3 maal een handvol spinazie 1 bosui Was de ingrediënten, meng ze, pers ze uit en serveer. bekijk recept »

Oranjesalade

100 gr gare macaroni 100 gr ham 100 gr doperwten 25 gr sjalotjes of bosui 1 oranjepaprika 2 worteltjes 1 eetlpl mayonaise 1 eetlpl magere yoghurt 1 zakje tuinkruiden duyvis peper/zout/paprika poeder Kook de macaroni Meng de in stukjes gesneden groen... bekijk recept »

Nacho's met garnalensalade

1 x no ingredients Schep door 100 g Hollandse of roze garnalen 25 g geraspte belegen kaas, l eetlepel fijngehakte verse koriander en l eetlepel citroensap. Schep de garnalensalade op nacho-tortillachips en gameer met ringetjes bosui.20 kCal /85 kj p.... bekijk recept »

Nacho's met garnalensalade

1 x no ingredients Schep door 100 g Hollandse of roze garnalen 25 g geraspte belegen kaas, l eetlepel fijngehakte verse koriander en l eetlepel citroensap. Schep de garnalensalade op nacho-tortillachips en gameer met ringetjes bosui.20 kCal /85 kj p.... bekijk recept »

Roerei met andijvie (ah receptenkaart week 14/15 2001)

3 bosuitjes 1 zakje verse peterselie (30 g, AH) 8 eieren (M) 1 zak gesneden andijvie (400 g, AH) 3 eetlepels Verstegen Eikruiden (strooibusje a 55 g) Zout 4 eetlepels olijfolie 1/2 bruin casinobrood Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden Peterse... bekijk recept »

Gegratineerde sperziebonen - Vet maaltijd fase 1

500 gram sperziebonen 3 ons ham, gesnipperd 3 eidooiers 1 bosuitje 1 dl slagroom geraspte kaas Sperziebonen beetgaar koken, eieren splitsen en de eidooiers losroeren met de slagroom Wat zout en peper toevoegen Zet de kom met de losgeroerde eieren in... bekijk recept »

Tortillahoorntjes gevuld met guacamole

tortillas 2 rijpe avocado's 1 tomaat 1 bosuitje 1 zakje verse koriander 1/2 limoen 1 teen knoflook 2 tl Mexicaanse kruiden zout tabasco 1. Deze knapperige hoorntjes zijn gemaakt van tortillas, gevuld met lekkere verse guacamole en zijn perfect al... bekijk recept »

Chimichurri marinade

1 teentje knoflook 2 stengels bosui 1 klein bosje peterselie 1 theelepel oregano 0,5 citroensap 100 ml olijfolie 1. Meng alle ingrediënten en pureer fijn met een staafmixer bekijk recept »

spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

1 losgeklopt ei 50 g bloem 100g gesneden bladspinzie 1 zakje (3 stuks) bosui 2 el platte, fijngesneden peterselie 1 eetlepel zonnebloemolie 8 theelepel crème fraîche 1 pakje gerookte zalmfilet 1. kijk foto (seizoen, keuken, type niet zeker) bekijk recept »

Pagina 95 van 100