Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Oosterse Champignonsoep

1 bakje kastanjechampignons 1 eetlepel zonnebloemolie 1 pot struik krachtbouillon van rundvlees ca 150 gr kipfilet fume 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander 1 eetlepel ketjap manis zoutpeper Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In soeppan ol... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gr.rijst(bv.lassie zilverrijst) = zout = 400 gr.kipfilet = 2,5 dl kippenbouillon = 4 zoetzure augurken fijngehakt= 125 ml. tafelsaus bieslook (calve) = 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes = 1 gele paprikain stukjes = 3 tomaten in partjes = ... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gr.rijst(bv.lassie zilverrijst) = zout = 400 gr.kipfilet = 2,5 dl kippenbouillon = 4 zoetzure augurken fijngehakt= 125 ml. tafelsaus bieslook (calve) = 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes = 1 gele paprikain stukjes = 3 tomaten in partjes = ... bekijk recept »

Paprika-Kipsalade Met Chilidressing

500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de gewassen i... bekijk recept »

Thaise Viscurry

8 krielaardappels 1 el plantaardige olie 1 uiin dunne ringen 2-3 el Thaise rode of groene currypasta 400 ml kokosmelk (blik) 125 ml visbouillon of water 2 el vissaus 1 el limoensap 1 el bruine basterdsuiker 4 bosuitjesin dunne ringen 500 g stevige wi... bekijk recept »

Paddestoelen-Noodlesoep

4 gedroogde shii~takes.1 grote paksoi.100 gram oesterzwammen.150 gram kastanjechampignons.1 ui.zonnebloem olie.1 potje basisuiensoep van Maggi.150 gram noodles(bv.eiermie).sojasaus.sesamolie.2 bosuitjes.1/2 rood pepertje. Week de gefroogde shii~take ... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

500g aardappels2 dunne preien1 pakje Franse uiensoep(Honig)200ml slagroomzoutpepernootmuskaat75g spekreepjes2 bosuitjes. Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken. Maak de prei schoon en snij ze in ringen. Was de prei. Breng de inhoud... bekijk recept »

Geitekaassoufflé

8 kerstomaatjes4 bosuitjes200 gram zachte geitekaas4 eieren50 gr. boter50 gr. bloem4 dl melk en 1 tl majoraan. Smelt de boter in een pan en roer de bloem er doorheen. Roer er scheutje voor scheutje de melk door. Blijf roeren tot een gladde gebonden s... bekijk recept »

Geitenkaasflapjes Met Rauwkostsalade

8 plakjes bladerdeeg (diepvries pakje a 450 g) 250 g Passendale Chevagne (halfzachte geitenkaas) 20 dadels (pakje a 225 g) 3 bosuitjes 1 ei (M) 1 pakje rauwkostsalade (530 g) 1 zak gemengde sla (200 g) 1 cup honing-mosterddressing (100 g) Kaas,... bekijk recept »

Zalmtartaartjes Met Blauwe Kaas

400 g gerookte zalmsnippers1 bosuitje2 takjes basilicum4 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap1 eetlepel rode peperbesjeszoutpeper1/4 komkommer100 g blauwe kaas Hak de zalmsnippers in blokjes. Hak de bosuitjes en basilicum fijn. Klop een dressing... bekijk recept »

Pagina 97 van 100