Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Mosterdsoep

1 eetlepel boter 2 sjalotjes 3 bosuitjes 2 aardappelenin blokjes 1 eetlepel bloem 1 glas witte wijn 3 eetelpels grove mosterd 1 eetlepel dijonmosterd 1 liter kippen-of groentbouillon 2 dl. room peper peterselie Verhit de boter in de pan en fruit hier... bekijk recept »

Oosterse Champignonsoep

1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1 eetlepel zonnebloemolie 1 pot basis krachtbouillon van rundvlees (350 ml) 1 schaaltje kipfilet fum? (ca. 150 g) 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander (zakje ? 15 g) 1 eetlepel ketjap manis zout en peper Cham... bekijk recept »

Oosterse Champignonsoep

1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1 eetlepel zonnebloemolie 1 pot basis krachtbouillon van rundvlees (350 ml) 1 schaaltje kipfilet fume (ca. 150 g) 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander (zakje a 15 g) 1 eetlepel ketjap manis zout en peper Cham... bekijk recept »

26 Mei

1 pak snelkookrijst1 el patatkruiden kerrie,750 gr varkenslappen,1/2 rode - 1/2 gele - 1/2 groene paprika2 uien3 bosuitjes2 winterwortelen2 vleestomaten1 courgette1 bouillonblokje,peperzoutkerriepoeder,paprikapoeder4 teentjes knoflook. Vlees in blokj... bekijk recept »

Mini Tonijntaartjes

1 blikje tonijn naturel 1 bosuitje ? rode paprika 2 theelepels kappertjes 1 ei 1 theelepel chilipoeder 2 eetlepels koffieroom 3 eetlepels geraspte oude kaas zoutpeper 1 pak saladecups Oven voorverwarmen op 200 graden. Saladecups vullen met tonijnm... bekijk recept »

Oosterse Champignonsoep

? 1 bakje kastanjechampignons (250 g) ? 1 eetlepel zonnebloemolie ? 1 pot basis krachtbouillon van rundvlees (350 ml) ? 1 schaaltje kipfilet fume (ca. 150 g) ? 3 bosuitjes ? 1 zakje verse koriander (zakje a 15 g) ? 1 eetlepel ketjap manis ? zo... bekijk recept »

Balinese Drumsticks Met Gele Kokosrijst

2 el zonnebloemolie 4 kipdrumsticks 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex100 g) 3 el geraspte kokos (Conimex) 250 g gele rijst (Lassie) zout 2 bosuitjesin dunne ringetjes Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Voeg 2 dl... bekijk recept »

Gebakken Bonen Met Provencaalse Steak

1 in ringen gesneden ui 1 in stukken gesneden rode paprika 4 eetlepels olijfolie 1 pot witte bonen in tomatensaus 2 theelepels paprikapoeder 4 Provencaalse minute steaks 1 fijngehakt bosuitje. Bak de ui met de paprika al omscheppend 5 minuten i... bekijk recept »

Provencaalse Runderreepjes

40 g boter of margarine ? 1 zakje aardappelschijfjes (450 g) ? 1 zakje wortelen (miniworteltjes 300 g) ? 6 bosuitjes ? zout ? 200 g rundvlees (reepjes) ? 1 eetlepel Provencaalse kruiden In koekenpan helft van boter verhitten en aardappelschijfj... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

500 gram aardappels2 dunne preien1 pakje Franse uiensoep (Honig)200 ml slagroomzoutversgemalen pepernootmuskaat75 gram spekreepjes2 bosuitjes Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken. Maak de prei schoon en snij ze in ringen. Was de ... bekijk recept »

Pagina 99 van 100