1000 recepten met courgette
1 courgette6 eieren1 el gehakte oregano1. Snij 1 courgette in kleine blokjes, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in een pan met flink wat olijfolie. 2. Klop 6 eieren los met 1 el koud water, peper en zout en 1 el verse oregano. Meng met d... bekijk recept »
2 courgettes1 eidooier1 el mosterd2 el room1 el komijnzadenzonnebloemolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 210°C. Meng de eidooier met de mosterd. Voeg zonnebloemolie toe en mix tot een gladde mayonaise. Roer er tot slot de room door. ... bekijk recept »
500 g lamsgehakt2 courgettes2 wortelen2 takjes rozemarijn2 tenen knoflook1 ui100 ml rode wijn300 ml tomaten (uit blik)2 el oliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Spoel de courgettes en snij ze in stukken van 5 cm. Hol ze uit. 3. Spoel... bekijk recept »
500 g lamsvlees50 g rijst2 uien2 courgettes1 teentje knoflook1 bosje koriander90 g boter150 g bloem35 g havervlokken1 el komijnzaadolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar. Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoe... bekijk recept »
500 g taglierini4 plakken gerookte zalm2 courgetteviseitjes (rode en zwarte)1 bol mozzarellaextra vierge olijfolie0.5 bosje bieslookwitte peperzeezout1. Snij de courgettes in blokjes. Snij de bieslook fijn. 2. Kook de pasta volgens de aanwijzin... bekijk recept »
12 plakken tonijncarpaccio3 tomaten (waarvan eentje voor de vinaigrette)1 limoen1 aubergine1 courgettesnuifje suiker50 g parmezaanbalsamicoazijn10 el olijfolie1 teen knoflookbasilicumpeperuit de molen peperzeezoutzout1. Snij de aubergine en courgette... bekijk recept »
2 courgettes (grof geraspt)1 ui (gesnipperd)2 eieren40 g parmezaan (geraspt)250 g ricottaolijfolie2 takjes verse basilicum (heel fijn gehakt)1 teentje knoflook (geperst)0.5 kl Provençaalse kruidenpeperzout1. Pel en snipper de ui. 2. Spoel de courgett... bekijk recept »
200 g rijst500 g rundergehakt2 tomaten (gepeld en ontpit 400 g extra voor de saus)4 courgettes1 ui (gesnipperd)100 g geitenkaas (geraspt)1 el tomatenpuree2 el vloeibare tomatenpuree (of tomatenketchup, voor de saus)70 ml witte wijn2 el basilicum (ge... bekijk recept »
500 g rundergehakt4 el parmezaan (geraspt)500 g nieuwe aardappelen2 courgettes1 sjalottomatenpassataolijfolie2 teentjes knoflook1 chilipeper1 el peterselie1 kl komijnpoederpeperzout1. Snij de schoongeboende aardappeltjes in plakjes en kook ze in... bekijk recept »
1 courgette (in blokjes)1 kl honing1 el citroensap2 el droge, witte wijn3 el dragonolie1 pakje verse dragonwitte peper uit de molengrof zeezout1. Hou van een pakje verse dragon 4 takjes apart. Rits de rest af, en hou ook 1 el blaadjes apart. Hak 2 el... bekijk recept »