261 recepten met eekhoorntjesbrood
150 g boter 1 kruidentuiltje 400 g dooierzwammen 100 g eekhoorntjesbrood 2 eetlepels gehakte bieslook 80 g gekookte eendenlever in doek 1 l gevogeltebouillon 300 g hoorns van overvloed 2 eetlepels kervelplukjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »
200 ml melk 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 zakje gist 35 g suiker 330 g bloem 1 mespuntje zout 25 g boter 1 ei Deeg Breng de melk met het eekhoorntjesbrood aan de kook en laat circa 15 minuten trekken. Pure... bekijk recept »
4 eetlepels arachideolie 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten 1 koffielepel geraspte schil van een onbehandelde citroen (bio) 2 eetlepels notenolie olie van eekhoorntjesbrood (om af te werken) 4 eetlepels oude wijnazijn 10 paarse vijgen 10 snede... bekijk recept »
Paddenstoelensaus 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood olijfolie 250 g gemengde paddenstoelen, in stukjes gescheurd 2 tenen knoflook, geperst scheut brandy of cognac 4 el kookroom of slagroom 1 tl truffelolie Groenten 800 g ongeschilde krieltjes ... bekijk recept »
15 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood) 500 g ravioli funghi porcini (verse pasta) 200 g bimi (groente) 80 g pancetta (spek) 2 sjalotten 2 takjes salie 200 g gesneden kastanjechampignons 200 g crème f... bekijk recept »
2 stronken grondwitlof 50 g ongezouten boter (voor het witlof) zwarte peper zout nootmuskaat 150 ml volle melk suiker (facultatief) 100 ml gevogeltefond 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano) 25 g ongezouten boter (voor het schuim) 5 mooie grote ... bekijk recept »
25 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 150 ml heet water 1 ui 250 g knolselderij 750 ml paddenstoelenbouillon (van tabletten) 5 el olijfolie 400 g risottorijst 100 ml witte wijn 4 portobello champignons 100 g Grana Pad... bekijk recept »
2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden 350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) dille, gesnipperd 1,25 l groentebouillon 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »
2 varkenshaas culinair (à 325 g) 5 takjes tijm 6 el olijfolie 500 ml slagroom (beker à 250 ml) 30 g gedroogde paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood 200 g paddenstoelenmix, schoongeveegd, in stukjes van ½ cm ... bekijk recept »
- 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood - ¼ knolselderij - 1 peen - 1 ui - 250 g puylinzen - 8 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - peterselie - lekker brood, gegrild - tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven) Wil je meer weten... bekijk recept »