1000 recepten met knoflook
(voor pizzadeeg)500 g meel,1 zakje gist(dr oetker),halve eetlepel suiker,halve eetlepel zout,325 ml lauwwarm water.Evt wat meel(bloem) Voor pizzasaus:1 blik tomaten(400 g)bosje basilicum(fijngeknipt),3 tenen knoflook,beetje olijfolie om te bakken,zou... bekijk recept »
1 zak gemengde sla 1/2 komkommer 6 eetlepels Pomodori-dressing (Bertolli) 400 g. kipfilet 100 g. spekreepjes 2 fijngesneden teentjes knoflook 3 sjalotjes 2 eetlepels lente-ui 2 theelepels sesamzaadjes peper en zout 1 eetlepel citroensap 2 eetlepel... bekijk recept »
1 komkommer2 teentjes knoflook2 etlp. azijn2 druppels vloeibare suiker ( nutricia )1/2 theelepel maggie2 grote eetlepls mayonaise. Snij met de kaasschaaf de "schil" eraf. Snij dan ook met de kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes. Doe deze in een k... bekijk recept »
1 dl olijfolie 6 tenen knoflook in plakjes 500 gr champignons in dikke plakjes 1 mespunt pikant paprikapoeder zout 1/2 dl sherry 2 eetlepels gehakte peterselie Laat de olijfolie in een diepe koekenpan niet te heet worden. Fruit de plakjes knoflook l... bekijk recept »
4 dubbele lamskoteletjes 2 sjalotjes 1 flinke teen knoflook 25 gr ontbijtspek 2 takjes peterselie zout,peper 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel rozemarijn 2 eetlepels tomatenpuree 1/8 liter slagroom suiker Pel en snipper de sjalotjes. Pel de knoflook... bekijk recept »
250 gr lamsboutlapjes 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden 1 dl witte wijn zout, peper Snijd de lamsboutlapjes in heel dunne plakjes. Meng de wijn met het fijngeperste teentje knoflook, de Italiaanse kruiden, een snufje zout en een snu... bekijk recept »
500 ml tomatensoep 1 hele komkommer (geschild) 200-250 ml slagroom (ongeklopt) 3 tenen knoflook verse peper uit de molen evt. parmaham (0,5 plak pp)verwarm de tomatensoep komkommer schillen en in plakjes toevoegen teentjes knoflook toevoegen pureren... bekijk recept »
1 flinke lamsbout met been verse knoflook (voor een bout van 1 kg zeker 3 tenen) veel verse basilicum veel verse rozemarijn zout, versgemalen zwarte peper slagerstouw olijfolie Hak de kruiden heel fijn en meng ze door elkaar. Leg de lamsbout open, z... bekijk recept »
1 lamsbout van 1,5 kilo 2 citroenen peterselie tijm rozemarijn olijfolie 2 tenen knoflook 750 gram krieltjesBoen de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn. Stroop de bla... bekijk recept »
4 tenen knoflook zout rode-wijn azijn 1 kg verse, rijpe stevige ronde- of pruimtomaten een tiental verse basilicum blaadjes extra virgine olijfoliePel de knoflook en pers de teentjes uit. Doe dat samen met 2-4 theelepels zout en 4 eetlepels wijn azij... bekijk recept »