1000 recepten met knoflook
1 lamsbout (van 1,350 kg)1 citroen1 handvol rozemarijn (verse)3 teentjes knoflookolijfoliepeper1 kl zout (grof)1. Verwarm de oven voor op 225°C. Rasp de schil van de citroen. Meng in een vijzel 1 el citroenzeste met 1 kl grof zeezout en de naaldj... bekijk recept »
3 kipfilets (in stukken)1 kg krieltjes2 el olijfolie4 teentjes knoflook (ongepeld)1 teentje knoflook (fijngehakt)1 onbehandelde citroen (in schijfjes)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 citroen (sap van)1 takje rozemarijn (naaldjes, gehakt... bekijk recept »
600 g tellines (platschelpen, zandvrij)1 stokbrood2 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)1 sjalot (fijngehakt)3 el peterselie (gehakt)5 el olijfolieglas droge, witte wijnpeperzout1. Snij het stokbrood in schuine stukken van ±1,5 cm dik. Roo... bekijk recept »
500 g farfalle3 tenen knoflook6 el pijnboompitten (geroosterd)knoflookboter1 citroencitroensapparmezaan (schilfers)1 el boterbasilicumuit de molen peper1. Smelt de boter in een pannetje en stoof er de knoflook en citroenschil zacht in. Laat niet kleu... bekijk recept »
500 g spaghetti3 teentjes knoflook1 bosje basilicum2 rode chilipepers100 ml olijfolie150 g parmezaan (geraspt)zoutpeper1. Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan met gezouten water. 2. Pel de knoflookteentjes, snij ze in dunne plakjes. Spoel het ... bekijk recept »
500 g witte druiven (zonder pit)1 komkommer1 sjalot2 teentjes knoflook (gesnipperd)50 g gepelde amandelen500 g magere yoghurtzoutwitte peper3 el amandelschilfers (geroosterd)1. Spoel en halveer de druiven. Hou 3 tot 4 el apart voor de afwerking, pure... bekijk recept »
12 drumsticks (of onderbouten)2 onbehandelde citroenen2 teentjes knoflook4 el olijfolie2 el honing1 el verse basilicum (gehakt)zout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de drumsticks en dep ze droog. Hak het laatste stukje van de boutjes en sc... bekijk recept »
2 eetlepel boter of vloeibaar bakproduct4 sukadelapjes1 ui gesnipperdwinterwortel geschild, in kleine blokjes1 stengeltje bleekselderij geschild, in kleine blokjes500 milliliter runderfond2 bolletje knoflook2 eetlepel olijfolie1 savooiekool200 millil... bekijk recept »
1 basisrecept verse eierpasta1 bol knoflook, ongepeld2 eetlepel olijfolie200 gram ricotta, uitgelekt100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas200 gram (buffel)mozzarella, in kleine blokjesnootmuskaatbloem om te bestuiven1 basisrecept verse eierpasta1 bol... bekijk recept »
4 schouderkarbonades2 takje rozemarijn, in stukjes verdeeld2 teentje knoflook in reepjes2 eetlepel olijfoliealuminiumfolie4 schouderkarbonades2 takje rozemarijn, in stukjes verdeeld2 teentje knoflook in reepjes2 eetlepel olijfoliealuminiumfolie4 scho... bekijk recept »