Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

200 gram gele rijst300 gram pastinaak, geschild en in lange repen300 gram bospeen, geschild en in lange repen4 eetlepels olijfolie1 knoflookbol, horizontaal doorgesneden1 eetlepel citroensap1 bosje krulpeterselie of basilicum, grof gehakt25 gram pijn... bekijk recept »

Broodomelet met knoflook en tuinkruiden

3 eetl. olijfolie3 teentjes knoflook, in plakjes300 g brood, bij voorkeur licht of wit brood6 eierenzoutversgemalen peper2 eetl. gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden1. Verwarm de olijfolie met de knoflook op lage stand tot de knoflook ... bekijk recept »

Doperwten-tuinbonenpuree met knoflook en koriander

200 g diepvriestuinbonenzoutversgemalen peper200 g diepvriesdoperwten2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. citroensap2-3 eetl. olijfolie1 eetl. gehakte koriander1. Kook de tuinbonen met zout circa 7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Pel ... bekijk recept »

Geglaceerde wortel met gember en knoflook

600 g winterwortels50 g boter2 eetl. olijfolie1 theel. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken. Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelr... bekijk recept »

Gemarineerde gele paprika met rozemarijn en knoflook

3-4 gele paprika’s4-5 eetl. olijfolie1 takje rozemarijn2 teentjes knoflook, in plakjes2 eetl. wittewijnazijnzoutversgemalen peper1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje. Bestrijk ze rondo... bekijk recept »

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

400 g aardappelen, geschild en in kleine blokjeszoutversgemalen peper1 eetl. vloeibaar bakproduct1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd200 g gerookte spekblokjes1 groot blik kapucijners, afgespoeld en uitgelekt (500 g)4 takjes peterselie, fi... bekijk recept »

Roergebakken wortel met mandarijn, knoflook en koriander

1 mandarijn (goed gewassen)2 eetl. vloeibaar bakproduct500 g winterwortel, geschild en in plakjes of reepjes1 ui, in plakjes2 teentjes knoflook, in plakjes1 eetl. vloeibare honingzout en versgemalen peper4 eetl. koriander, grof gehakt1. Snijd met een... bekijk recept »

Spinaziesoep met knoflook en koriander

2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie1 (rode) ui, gesnipperd300 g spinazie (panklaar)6 dl groentebouillon of kruidenbouillon400 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen2 eetl. verse koriander, gehakt1 theel. tabasco1. Verhit de olie in een soeppan. ... bekijk recept »

Tagliatelle met arrabiatasaus van ansjovis, knoflook en rode peper

zout4 eetl. extra vergine olijfolie4 ansjovisfilets, fijngesneden4 teentjes knoflook, gesnipperd2 gedroogde chilipepertjes1 blikje tomatenblokjes300 g gedroogde tagliatelle4 eetl. fijngehakte peterselie1. Breng een grote pan water met wat zout aan de... bekijk recept »

Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus

1 bol knoflook, teentjes losgehaald2 takjes rozemarijnzeezout en versgemalen peperolijfolie4 tournedos (haasbiefstuk) van ca. 150 g per stuk3 eetl. koude boter50 ml rode portaluminiumfolie1. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de ongepelde teentje... bekijk recept »

Pagina 60 van 100