Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Franse Uiensoep

15 gram boter2 eetlepels olijfolie4 grote gesnipperde uien4 teentjes gehakte knoflook1 theelepel suiker1/2 theelepel gedroogde tijm2 eetlepels bloem1,2 dl droge witte wijn -- 2 liter rundvleesbouillon van tablet2 eetlepels brandy8 sneetjes geroosterd... bekijk recept »

Franse Uiensoep

15 gram boter2 eetlepels olijfolie4 grote gesnipperde uien4 teentjes gehakte knoflook1 theelepel suiker1/2 theelepel gedroogde tijm2 eetlepels bloem1,2 dl droge witte wijn -- 2 liter rundvleesbouillon van tablet2 eetlepels brandy8 sneetjes geroosterd... bekijk recept »

Franse Uiensoep

15 gram boter2 eetlepels olijfolie4 grote gesnipperde uien4 teentjes gehakte knoflook1 theelepel suiker1/2 theelepel gedroogde tijm2 eetlepels bloem1,2 dl droge witte wijn -- 2 liter rundvleesbouillon van tablet2 eetlepels brandy8 sneetjes geroosterd... bekijk recept »

Franse Uiensoep

15 gram boter2 eetlepels olijfolie4 grote gesnipperde uien4 teentjes gehakte knoflook1 theelepel suiker1/2 theelepel gedroogde tijm2 eetlepels bloem1,2 dl droge witte wijn -- 2 liter rundvleesbouillon van tablet2 eetlepels brandy8 sneetjes geroosterd... bekijk recept »

Provencaalse Rijstpasta

1 eetlepel olijfolie 1 pakje vegaham 2 tenen knoflook 1 bakje champignons 1 pak spinazie-a-la-creme 150 gr. Boursin kruiden/knoflook of de vetarme variant van Paturain Hulpmiddelen 1 wok Hulpmiddelen - 1 wok Voorbereiding Champignonsvegaham en kn... bekijk recept »

Aigo Boulido

-2 liter water -20 tenen knoflook (grof gehakt) -10 bladjes verse salie -zout en peper naar smaak -6 eieren -12 croutons -2 el verse peterselie fijngesneden -6 el olijfoliebij voorkeur Provencaalse extra vierge olijfolie -breng op hoog vuur in een so... bekijk recept »

Konijn Met Knoflooksaus

1 tam konijnmet leverin stukken2 dl olijfolie8 teentjes knoflookgepeld4 takjes tijm1 blaadje laurier1/2 el azijnzout en peper Voorbereiding Oven voorverwarmen op 180 gr.konijn (lever bewaren) in braadslede in 1/2 dl olie 5-8 min rondom bruin bradenbr... bekijk recept »

Houmous

350 gare Kikkererwten 1 dl Olijfolie 4 teen Knoflook 3/4 tl Komijnpoeder 1 tl Paprikapoeder 1 tl Zout Cayennepeper 1 dl Tahin sap van 2 Citroenen Bereidingswijze Pers de knoflook. Pureer de kikkererwten met de tahin in de keukenmachine. Roer het citr... bekijk recept »

Mediterraanse Paprika's

1 kg rode paprika's olijfolie knoflook naar smaak Voorbereiding Maak de paprika's schoon en snijd deze in de lengte in lange plakken. Pel de knoflook. Bereidingswijze Verhit ruime olijfolie in een pan en voeg de paprika's en knoflook toe. Bak deze to... bekijk recept »

Knoflooksaus Zoals Ik 'm Altijd Maak:

1/2 pot goede mayonaise (ik neem meestal Calve maar zelfgemaakte is natuurlijk lekkerder) 1 klein flesje koffieroom (geen halva o.i.d.) 6 tenen knoflookheel fijn gesnipperd of uitgeknepen (meer mag natuurlijk ook!) heel fijn gesnipperde uitjes verse ... bekijk recept »

Pagina 83 van 100