Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Mediterraan Brood

1 voorgebakken ciabattaolijfolie2 teentjes knoflook1 takje tijm1 takje rozemarijn100 gram zachte geitenkaas Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Bereidingswijze Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de ciabatta elke 2 cm in en bes... bekijk recept »

Courgetteslade

2 kleine courgettes 1 teentje knoflook 1 tl paprikapoeder 2 el olie 1/2 tl komijn gemalen 1 el citroensap zout Bereidingswijze Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm. pel en snipper de knoflook. Breng de courgettes met de knoflook,... bekijk recept »

Sla Van Tomaatjes En Garnalen

1 doosje kers/cherrytomaatjes (250 gram) 2 teentjes knoflook 200 gram grote gekooktegepelde garnalen 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap zout en peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie Bereidingswijze Snijd de gewassen tomaatjes doorm... bekijk recept »

Krokant Geroosterde Speklappen

1 teentje knoflook 3 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 1/2 dl olijfolie zout versgemalen zwarte peper 800 gram speklappen Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 C. Pel en snipper de knoflook. Hak de kruiden. Meng de olie met de knoflook en de geha... bekijk recept »

Mediterrane Ribkarbonades

4 dikke ribkarbonades olijfolie 2 teentjes knoflookgeperst 2 el rozemarijnnaaldjesfijngehakt 2 el verse tijmfijngehakt 2 el balsamico-azijn 4 romatomatenin de lengte gehalveerd 1 rode paprikain repen gesneden 2 courgettesin dikke repen gesneden peper... bekijk recept »

Knoflookboontjes

250 gr sperzieboontjesteentje knoflook (uitgeperst)olijfoliebouillonblokje Hulpmiddelen - Hulpmiddelen - - Voorbereiding - Bereidingswijze Verhit de olijfolie in de pan en bak daar gedurende 1 minuut de knoflook in mee. Voeg de schoongemaakte sperci... bekijk recept »

Knoflookazijn

0,5 l witte azijn 3 teentjes knoflook Bereidingswijze Doe de azijn over in een fles met een goed afsluitbare dop of kurk. Maak de knoflook schoon en snijd dit in grove stukken. Rijg deze aan een sateprikker. Doe dit in de azijnfles goed afsluiten en ... bekijk recept »

Pindasoep

2 teentjes knoflook 3 eetlepels oosterse roerbakolie (250 ml) 1 zak Chinese-groentemix (400 g) 3 kippenbouillontabletten 1 schaaltje kipfilet in blokjes (300 g) 100 g pindakaas 2 eetlepels ketjap manis 1 zakje kroepoek Bereidingswijze Knoflook... bekijk recept »

Portugal: Peterseliesaus

1 teentje knoflookbosje peterselie1 kleine ongeschilde aardappel1 el wijnazijn2 el olijfoliepeperzout Bereidingswijze Kook de aardappel gaargiet hem af en bewaar wat van het kookvocht.Hak de knoflook en de peterselie ondertussen samen fijn.Schil de a... bekijk recept »

Pa Amb Tomaquet

5 eetlepels aromatische olijfolie 4 teentjes knoflookgeplet of uitgeperst 4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond broodeen boerenbrood of een vloerbrood 1 zeer rijpesappige tomaat in tweeen gesneden Bereidingswijze Vermeng in een kopje de oli... bekijk recept »

Pagina 85 van 100