Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Pan Con Ago Y Queso

afbak baquettes (2 stuks) Teentje knoflook extra belegen of oude kaas 100 gr 1)Afbak baquettes in de lengte door snijden. 2)Deze weer over dwars doorsnijden zodat je vier delen krijgt. 3) broodjes op een met folie bedekt rooster in de voorverwarmde o... bekijk recept »

Catalaans Knoflookbrood Met Tomaat

5 eetlepels aromatische olijfolie 4 geplette of uitgeperste teentjes knoflook 4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond broodboerenbrood of een vloerbrood 1 zeer rijpesappige tomaatin tweeën gesneden Bereidingswijze Vermeng in een kopje de oli... bekijk recept »

Spaghetti Met Knoflookgarnalen

300 gr spaghetti 1 bak romatomaten (750 gr) 1 doosje italiaans kruiden( diepvries) 5 el olijfolie 1 el balsamicoazijn. 2 teentjes knoflook 2 bakjes gekookte gamba's ( a 200 gr) 1 pakje room culinair ( af alpro room) Spaghetti koken en uilekken. tomat... bekijk recept »

Pittig Gebakken Garnalen.

3 teentjes knoflookolijfolie150 gram gepelde kreeftgarnalencayennepeper1 eetlepel medium dry sherry1 eetlepel fijngeknipte bieslook. Bereidingswijze De knoflook in dunne plakjes snijden. Een scheutje olie verhitten en hierin de plakjes knoflook lich... bekijk recept »

Tapa : Knoflookgarnalen

225 gr kleine garnalengepeld - zeezout - 4 el extra-virgin olijfolie - 3 teentjes knoflookgepeld en grofgehakt - 1 klein blaadje laurier - stukje van 2,5 cm gedroogde rode chilipepervan zaad ontdaan - 1 el fijngehakte peterselie Hulpmiddelen 1 ondie... bekijk recept »

Gekruide Warme Olijven

? 200 gram gemengde (groene en zwarte) Spaanse olijven ? 60 ml olijfolie (extra vierge) ? 1 teen knoflook ? 2 theelepel (vers) gehakte tijm ? 1 theelepel (vers) gehakte rozemarijn ? 1/2 theelepel gemalen komijn ? 1/2 theelepel chilipoeder ? (v... bekijk recept »

Yam Kalampi - Salade Van Paksoi

1 struik paksoiin stukken van 2 x5 cm 3 eetlepels vissaus 5 lente-uitjesin schuine stukken 12 kerstomaatjesgehalveerd 1 eetlepel zonnebloemolie 6 teentjes knoflookin reepjes voor de dressing: 3 sjalotjesfijngesneden 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels... bekijk recept »

Koude Kokossoep Met Hete Garnalen

1 komkommer 5 dl. kokosmelk (blik) 3 dl. magere yoghurt 2 el. fijngesneden munt zeezout versgemalen zwarte peper 2 teentjes knoflook 2 el. extra viergine olijfolie ? tl. komijnzaad mespunt gedroogde chili(vlokken) 12 ongekookte gepelde gamba?s Snij d... bekijk recept »

Geroosterde Groenten

1 courgette2 paprika'szakje sjalottendoosje champignonscherrytomaatjesdonkere balsamico azijnitaliaanse kruiden2 tenen knoflook Hulpmiddelen Bakplaat oven Hulpmiddelen - Bakplaat oven Voorbereiding Snij de courgette in plakjesde parika in grote repe... bekijk recept »

Dopey's & Bashful's Maderasaus

1 sjalot 1 teentje knoflook 200 gram champignons 2,5 dl vleesfond (runderfond of kalfsfond) 1 - 2 eetlepels bindmiddel zout en peper 1 laurierblad 1 eetlepel boter 50 ml. Madera Bereidingswijze Sjalot en knoflook fijn versnipperen. Champignons schoon... bekijk recept »

Pagina 86 van 100