Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Groentecrumble

½ brood (boule beurre) 100 g Parmezaanse kaas (in stukken) 1 pot 3 verse kruiden (voor bij vis (dille en basilicum en peterselie versafdeling)*) 1 knolselderij (geschild) 500 g winterpeen 3 rode uien (in partje... bekijk recept »

Zalmtompouce met romige forelmousse

50 g knolselderij 50 g wortel 50 g courgette 125 ml slagroom 2 blaadjes gelatine 75 ml visbouillon (van tablet) 360 g gerookte zalm 125 g gerookte forelfilet 3 el olijfolie 10 scharrelkwarteleieren 20 g dille 1 snufje zout 1 snufje peper ... bekijk recept »

Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto

2 grote aardappels (vastkokend, geschild) 2 winterwortels (geschrapt) 1 kleine knolselderij (geschild) ½ koolraap (geschild) 1 teen knoflook 1 schaaltje verse peterselie (plat (20 g)) 50 g walnoten (gepe... bekijk recept »

Gestoofde hazenbout met gemarineerde rode koolsalade

2 el boter 4 hazenbouten 2 el bloem 2 uien 6 teentjes knoflook 1 wortel 0.5 knolselderij 5 jeneverbessen 6 blaadjes laurier 2 kruidnagels 50 ml sherry-azijn 500 ml wildfond 500 ml rode wijn Hazenstoof Verhit boter in een pan. Bloem de hazenbout... bekijk recept »

Wortel met knolselderij

1 knolselderij 3 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl zout 6 el olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde bospenen (bak 600 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de knolselderij en sn... bekijk recept »

Groentefrites met hazelnootmayo

½ knolselderij (geschild) 750 g winterpeen (geschild) 4 el olijfolie 1 el grof zeezout (pot 500 g) 2 el hazelnoten (bakje 95 g) 4 el mayonaise 2 el crème fraîche 1 tl zwarte peperkorrels1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Knolselderij met oude kaas en truffelolie

1 knolselderij (800-900 g) 2 el mascarpone (zachte roomkaas) 50 g oude kaas (geraspt) 2 el olijfolie met truffelaroma1. Snijd de knolselderij in dikke plakken. Schil de plakken, snijd ze in stukjes en was ze. Kook de stukjes knol... bekijk recept »

Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola

1 rol bladerdeeg (koelvers) 125 g crème fraîche 1 kleine knolselderij 3 stronken witlof 150 g gorgonzola 2 handperen 50 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel ... bekijk recept »

Ovenschotel van rodekool, knolselderij en walnoten

25 g roomboter 700 g gesneden rodekool (koelvers, zak 50 g) 2 kaneelstokjes 360 g appelcompote (pot) 0,5 knolselderij 500 g aardappelpuree (koelvers) 100 g walnoten 1 verse runderrookworst (270 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper... bekijk recept »

Hartige poffertjes met knolselderij

250 g knolselderij (geschild en in blokjes) 250 g kruimige aardappelen (geschild en in blokjes) 1 ei (losgeklopt) 50 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 50 g roomboter1. Kook in weinig water met zout in 15 min. de knolselderij... bekijk recept »

Pagina 18 van 80