Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

4 el olijfolie 100 g ontbijtspek 500 g knolselderij 300 g witlof 1 el donkerbruine basterdsuiker 25 g bieslook1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. ... bekijk recept »

Groentegratin met roquefort en kruidenkorst

½ brood (pain rustique) ½ bakje verse peterselie ((a 20 g), alleen het blad) ½ bakje verse bieslook (a 25 g) 1 zak spinazie (300 g) 1 bakje amandelschaafsel (55 g) 4 stronken witlof (in de lengte... bekijk recept »

Krokante groentenchips met dip

1 fles frituurolie 1 knolselderij 1 winterwortel 1 venkelknol 1 zoete aardappel 1 handvol basilicum 1 snufje zout 100 g pittige cocktail dip1. Verwarm de olie tot 160 °C. Was de groenten. Schil de knolselderij en de wortel. Schaaf met de d... bekijk recept »

Chips van knolselderij

½ knolselderij olie om te frituren zeezout1. Knolselderij schillen, wassen en droog deppen. Selderij in stukken snijden. Stukken met keukenmachine of met schaaf in heel dunne plakjes snijden. In frituurpan olie verhitten tot ca. 170 ºC. Ca 1... bekijk recept »

Romige knolselderij-paddenstoelensoep met kaasstengels

2 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak à 10 plakjes) 1 knolselderij 800 ml bospaddenstoelenbouillon 2 tl sesamzaad 3 el geraspte oude kaas 125 g magere spekreepjes 300 g paddenstoelen seizoensmelange 125 ml slagroom1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Knolselderijsoep met peterselie-olie

1½ kg knolselderij 2 tenen knoflook 2 uien 25 g boter 1 tl gemalen nootmuskaat 2 kippenbouillontabletten 1250 ml kraanwater 2 eetrijpe peren 125 ml slagroom 30 g peterselie 6 el olijfolie 3 el appelciderazijn1. Schil de kno... bekijk recept »

Geroosterde uien met knolselderij-aardappelpuree

8 rode uien 40 g boter in blokjes 25 g boter 3 takjes verse oregano 100 g blauwaderkaas in 8 blokjes 800 g kruimige aardappelen 0.5 knolselderij geschild 75 ml halfvolle melkVerwarm de oven voor tot 200°C. Verwijder de buitenste schil van de ui en sn... bekijk recept »

Stevige knolselderij-veldslastamppot met mosterdjus

750 g kruimige aardappelen 0,5 knolselderij 1 snufje zout 75 g veldsla 4 el boter 1 snufje peper 4 rundersaucijzen 200 ml rundfond 1,5 el grove mosterd 1 el maïzena 1 aardappelstamper1. Snijd de aardappelen en knolselderij in gelijke s... bekijk recept »

Couscous met geroosterde groenten

½ knolselderij ½ pompoen 250 g gekookte bieten 150 g worteltjes geschrapt ½ teen knoflook 1 el venkelzaad 3 el olijfolie 300 g couscous 1 sinaasappel 250 g gerookte kipreepjes1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 2. Schi... bekijk recept »

Knolselderij-spekpuree

1 knolselderij (geschild en blad fijngesneden) 400 g aardappelen (geschild) 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 100 ml melk 150 g belegen boerenkaas (geraspt) 4 seizoenen peper (molentje 35 g)1. Snijd de knolselde... bekijk recept »

Pagina 19 van 80