797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meerVoor 2 personen: 100 gram wortel stukje knolselderij stukje prei 100 gram geschaafde witte kool 10 gram margarine peper, zout 1/2 dl bouillon 2 moten visMaak de groente schoon. Snijd de wortel en knolselderij in luciferdunne reepjes (julienne) en de ... bekijk recept »
2 uien2 rode Spaanse pepers500 g spliterwten40 g boter2 tl kerriepoeder2 l groentebouillon2 laurierblaadjes1 tl tijm1 knolselderij1 rode paprika1 bosje bladselderij250 g prei2 tl sambal badjakzout(versgemalen) peper Verhit de boter in een pan en bak ... bekijk recept »
4 rolmopsen uit pot 400 g knolselderij, in juliennereepjes ½ citroen, geperst 1 eetlepel mayonaise 2-3 eetlepels yoghurt 2 theelepels kerriepoeder 1 eetlepel gembersiroop 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm 1 kleine krop eikenbladslaBesprenkel ... bekijk recept »
500 gr gesneden boerenkool 1 knolselderij 1 dl slagroom 50 gr boter peper en zout rookworst (zonder zetmeel en/of andere niet toegestane ingredienten) of (runder)braadworstvraag de slager naar de ingredienten! Maak de knolselderij schoon en snijd dez... bekijk recept »
Knolselderijzoutpeper boterbloem(4 eetl) 6 dl melk 300 gr milde gorgonzola gekookte aardappel schijfjes(700g) Kook de knolselderij in ruim kokend water met zout in 10 minuten gaar en laat deze daarna uitlekken. In steelpan 4 eetlepels boter smelten e... bekijk recept »
300 g knolselderij sap van 1/2 citroen zout peper 500 g gemengde paddestoelen 2 el olijfolie 800 g zalmfilet in 4 stukken 3 eidooiers 5 el droge witte wijn 1 el dragonazijn 1 tl fijne mosterd Knolselderij in ruim kokend water met citroensap in ca. 30... bekijk recept »
1 1/2 liter sterke geurige ontvette bouillon met een kalfsknietje en soepgroenten - 1 plak knolselderij - 1 bos selderij Bereidingswijze Snijd de knolselderij in mooiedunne lucifertjes en hak het groen van de bos selderij zeer fijn. Voeg dit toe aan ... bekijk recept »
L kropsla 100 g veldsla 1 kleine knolselderij 2 wortelen l appel (enigszins zuur) sap van l citroen 3 el olijfolie 1 klein potje gevulde olijven Voor de dressing: 2 hardgekookte eieren l kopje creme fraiche l el mosterd 3 el dragonazijn zoutversgemal... bekijk recept »
250 g knolselderijgeschild en in stukjes 1 el bouillonpoeder 1/2 tl kaneel 2 tl kardemom Bereidingswijze Breng de knolselderij met 300 ml water aan de kook. voeg de bouillonpoederkaneel en kardemom toe. Laat de soep ruim 20 min. koken. Pureer de soep... bekijk recept »
1 knolselderij 500 g kruimige aardappels >li> 100 g Serranoham 1 theelepel olie 50 ml kippenbouillon (van tablet) 1/2 kuipje verse zuivelspread light (a 150 g) 1 eetlepel dijonnaise 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)fijngeknipt Plakken ham ha... bekijk recept »