Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Lauwwarme 'pot Au Feu' Van Piepkuiken

1 piepkuiken? kalfstong4 kleine kalfsschenkels150 g winterwortel150 g knolselderij100 g prei20 g kruidnagels8 laurierblaadjes2 g gekneusde peperkorrels1? dl mosterddressingarachideolie16 zilveruitjes30 g prei50 g knolselderij2 bospeentjeskervelbieslo... bekijk recept »

Boerenkaassalade Met Zaanse Mosterdsaus

250 gram belegen (of nog oudere) Boeren Goudse kaas 150 - 200 gram jonge of licht belegen Boeren Goudse kaas met komijn 1/3e knolselderijschoongemaakt ca. 225 gram 1 eetl. limoen- of citroensap zout 4 bleekselderijstengelsin smalle boogjes gesneden 2... bekijk recept »

Bonensoep

250 gram witte bonen 2? liter water 500 gram poulet 250 gram snijbonen 5 aardappelen 2 uien 1 knolselderij 1? bosje peterselie 1? bosje bladselderij zout versgemalen peper Bereidingswijze Zet de witte bonen 24 uur in de week en kook in het weekwate... bekijk recept »

Gevulde spitskoolrolletjes

1 liter kruidenbouillon (van tablet) 8 grote spitskoolbladeren 200 gm wortel, in reepjes van ± 10 cm 200 gm dunne sperziebonen 200 gm knolselderij, in reepjes van ± 10; cm 30 gm boter of margarine 1 kleine ui, gesnipperd 100 ml slagroom 125 gm kruide... bekijk recept »

Zalmfilet met limoensaus

600 gram zalmfilet 3 limoenen citroensap peper 4 el olijfolie 2 el boter 1 el suiker ¼ l witte wijn ¼ l visfond 2 el boter 300 gram knolselderij takjes kervelDe zalmfilet in vier gelijke stukken snijden, met een beetje citroensap besprenkel... bekijk recept »

Romige soep met rivierkreeftjes

1 el boter 1 ui gesnipperd 2 aardaapelen geschild in blokjes 400 gr knolselderij 7 dl visbouillon van tablet 2 dl witte wijn 1 el mierikswortel( optie) 125 ml slag of kookroom 200 gr gepelde rivierkreeftjes 1. Als tussengerecht van het kerstmenu ku... bekijk recept »

Scholfilet geglaceerd met jus van doperwt

320 g scholfilet 200 g doperwten 10 dl room 1 te knoflook 1 knolselderij 1 rode biet 100 g champignons 300 g pastinaak 2 dl groentebouillon1. Snijd de knolselderij in plakken en daarna in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Snijd de rode biet in plakken... bekijk recept »

Gegratineerde knolselderijschotel

sap van 1/2 citroenzoutversgemalen peper300 gram knolselderij300 gram (zoete) aardappel2 eetlepel vloeibare boter1 ui, in halve ringen2 teentjes knoflook, gehakt200 gram (geiten-)fetavoor de bechamelsaus:2 eetlepel vloeibare botermespunt koriande... bekijk recept »

Varkensrollade uit de oven

750 gram varkensrollade100 gram boter of vloeibaar bakproduct2 rode uien in blokjes1 winterwortel in blokjes1 eetlepel verse rozemarijn2 eetlepel balsamicoazijn500 milliliter druivensap200 gram gedroogde pruimen zonder pit2 kaneelstokjes1. ovenvaste ... bekijk recept »

Sukade met kersen en knolselderijstamppot

1 potje kersen zonder pitten op sap100 gram boter4 sukadelappen50 milliliter port of rode wijn1 liter runderbouillon1 kleine winterwortel in plakken1 kleine prei in stukken1 ui in partjes25 gram gembersnippers500 gram aardappels geschild, in blokken5... bekijk recept »

Pagina 36 van 80