Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolsel

Voor 4 personen: 50 g boter of margarine 8 hazenachterboutjes 4 eetlepels (olijf)olie 1 kleine ui 2 rode paprika's 1 theelepel chilipoeder 1 mespunt kaneelpoeder 1 theelepel tijm 1/2 pot wildfond (à 380 ml) 1 1/2 dl volle rode wijn zout (versgemalen)... bekijk recept »

Met Tapenade Gevulde Kipfilet Omwikkeld Met Serranoham Op Ee

4 kipfilets Zongedroogde tomaat op olie Knoflook Geitenkaas Serranoham Rucola Rode ui Truffelhoning Balsamico-azijn Pijnboompitten Aardappelpuree Walnoten Knolselderij Truffelolie Verwarm de oven op ongeveer 180 graden. Schil, was en kook de aardappe... bekijk recept »

Met Tapenade Gevulde Kipfilet

4 kipfilets zongedroogde tomaat op olie knoflook geitenkaas serranoham rucola rode ui truffelhoning balsamico-azijn pijnboompitten aardappelpuree walnoten knolselderij truffelolie Schil, was en kook de aardappels. Schil de knolselderij, en snijd deze... bekijk recept »

Pompoensoep

1 pompoen van ?1,5 kilo 1 stuk knolselderij van ? 150 gram 1 laurierblad 1-2 eetlepels olie 1 uifijngesneden 1-2 theelepels kerrie ? l water (inclusief het kookwater van de selderij) 2-3 theelepels zout 2-3-eetlepels zure room 2 eetlepels peterselie ... bekijk recept »

Consomme De Gibier

1/2 kilo wildbeenderen 250 gram wildpoulet margarine (voor invetten) 1 winterpeen 1 ui 1 prei 1/4 knolselderij laurierblad peterselie foelieblaadjes kruidnagelen tijm rozemarijn peperkorrels 2 teentjes knoflook oesterzwammen selderij, bieslook aardap... bekijk recept »

Stoofschotel Van Hert Met Eekhoorntjesbrood En Selderijpuree

- 150 g. spek(speklap) - 1500 g. hertengoulasch -2 uien - 1 stronk prei - 300 g. wortel - 3 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - 5 jeneverbessen - 10 peperkorrels (gekneusd) - 500 ml rode wijn - 500 ml wildfond - 150 g ontbijtkoek - 500 g. knolselde... bekijk recept »

Kaastaartjes Van De Hognevallei

1 knolselderij 8 zanddeegtaartjes 1 Hervekaasje (van 120 gram) 1 dl room 40 g boter (bakboter) peper De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter. Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker ge... bekijk recept »

Zalmsoep

1 zalmmoot2 wortelen1/4 knolselderijscheut witte wijnblikje gepelde tomaten1 visbouillontabletcayenne peperviskruidenzoutboterslankroom. Verwarm de boter in de pan en bak hierin de zalm kort. Voeg dan de tomaten (gesneden), wortelen en knolselderij t... bekijk recept »

Pompoensoep

1 1/2 kilo vruchtvlees van een pompoen 1 kilo knolselderij 5 bouillonblokjes opgelos in 2 1/2 l water nootmuskaat peper en zout Voorbereiding - Snijd de pompoen en knolselderij in grove stukken Bereidingswijze - Doe alle groenten in een soeppan en g... bekijk recept »

Maasbaars met seizoens

400 gram Maasbaars filets (4 plakken) 50 centiliter visbouillon 20 centiliter room 20 centiliter Seizoens (blond) 20 centiliter vleesbouillon 200 gram boter 6 jonge wortelen 1/4 knolselderij 1/2 citroen peper zout- Laat 25 centiliter visbouillon same... bekijk recept »

Pagina 38 van 80