Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Knolselderijsoep met paling

voor 4 personen: 1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels boter 1/2 knolselderij 125 ml magere room 750 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g gerookte palingfilet 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g, fijngesneden)In soeppan ui in boter op laag vuur 5 min. fruiten. ... bekijk recept »

Stamppot op grootmoeders wijze

voor 4 personen: 1/2 kg spiering 1/2 kg soepvlees water peper en zout tijm en laurier 1/2 kg wortelen 1 kg aardappelen 1 kleine knolselderij 4 uien 4 stoofpreien 2 rapen 1/2 savooiekool 200 gr. spuitenLeg het vlees in een kookpan en giet er water op ... bekijk recept »

Hollandse erwtensoep

500 gram spliterwten2 kruimige aardappels geschild, in blokjes2 liter vleesbouillon400 gram saucijsjes of verse worst500 gram schouderkarbonades200 gram ui gesnipperd1 prei in stukjes200 gram knolselderij geschild, in blokjes1 bosje bladselderij grof... bekijk recept »

Bruinebonenschotel met wintergroenten

7 eetlepel arachide- of olijfolie1 winterwortel geschrapt, in blokjes2 rode uien in partjes1 prei in brede ringen1 kleine knolselderij geschild, in blokjes1 eetlepel chili-of paprika poeder150 milliliter groente- of kruidenbouillon (van tablet)1 blik... bekijk recept »

Indiase koolcurry

3 eetlepel arachide- of wokolie1 ui grof gesnipperd2 eetlepel Indiase currypasta300 gram witte kool of spitskool in repen1 winterwortel in repen1 knolselderij geschild, in blokjes400 milliliter kokosmelk125 gram cashewnoten2 lente-/bosuitjes in r... bekijk recept »

Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

1 knolselderij, geschild, in smalle reepjes1 citroen, gehalveerd1 bosje radijs200 milliliter mayonaise50 milliliter kookroom of melk1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)1 eetlepel gehakte dille of dragon1 eetlepel gehakte (platte) peterselie1 kro... bekijk recept »

Knolselderijstamppot met brie en amandel

1 grote knolselderij, geschild, in blokjes1,5 kg kruimige aardappelen, geschild, in blokjeszoutversgemalen peper2 theel. kerriepoeder25 g boter3 eetl. melk (Melkan) of koffieroom250 g brie50 g geschaafde amandelen1. Kook de knolselderij en de aardapp... bekijk recept »

Knolselderijsoep met kaas en noten

6 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)1 kleine knolselderij, ca. 350 g, geschild, in blokjes2 aardappelen, ca. 150 g, geschild, in blokjes300 ml melk (Melkan)zoutversgemalen peper1 eetl. verse bladselderij, gehakt50 g walnoten, gehakt75 g bele... bekijk recept »

Roerbak van hutspot, selderij en slavink

4 eetl. zonnebloem- of arachideolie500 g gesneden hutspotgroenten (pakket)300 g knolselderij, geschild, in blokjes100 ml vleesbouillon450 g voorgekookte krieltjeszout en versgemalen peper4 slavinken1 eetl. vloeibaar bakproductmosterd of piccalilly1. ... bekijk recept »

Ossenstaartsoep

500 gram ossestaart 20 gram boter 4 blokjes vleesbouillon 2 uien 1 winterwortel 1 blikje tomatenpuree 2 laurierblaadjes 1 theelepel thijm 1 eetlepel paprikapoeder 1 knolselderij 1. Ossenstaart aanbraden in boter. Daarna in ringen gesneden uien me... bekijk recept »

Pagina 40 van 80