Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Italiaanse Erwtensoep

400 gram gerookte kipfilet4 gedroogde tomaten op olie2 teentjes knoflook2 uienverse basilicumolijfolie350 gram spliterwten2 vleestomaten1 kleine knolselderij1 pot kippenbouillonverse peterselie. Spoel de erwten in een zeef, scheo ze in een grote pan ... bekijk recept »

Zeeuwse Mosselsoep

1 zak (ca. 2 kg) mosselen1 ui (in vieren)1 prei (in grote ringen)peterseliestelenbladselderiestelenzout1 pakje rijstsoep voor 1.1.2 liter25 g boter1 ui (gesnipperd)1 prei (in dunne ringen)2 plakken knolselderij (in blokjes)1 winterwortel (in stukjes)... bekijk recept »

Boerenkool Met Worst

250 gram magere gerookte spekblokjes. 500 gram gesneden boerenkool. 1 knolselderei. peper en zout. 1 magere gelderse rookworst van het winkelmerk edah. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes. zet de knolselderij op met water en e... bekijk recept »

MIJN BORSJTSJ

VOOR BOUQUET GARNI: - 1+1/2 liter water - 1 ui fijn - 1 laurierblad - 1/2 t tijm - 1 plak knolselderij in blokjes - stuk wit van prei - 8 geplette zwarte peperkorrels - 1+1/2 t zout - 500g hamlappen of runderlappen - VERDER: 100g geschaafde witte koo... bekijk recept »

Hongaarse Kruidensoep

-50 g doorregen spek (in heel kleine blokjes) -1 grote ui (fijn gesnipperd) -zout -2 tenen knoflook (uit de pers) -2 wortelen (in kleine stukjes gesneden) -groot stuk knolselderij (in kleine stukjes) -2 th lepels paprikapoeder (pikante) -1,5 l hete b... bekijk recept »

Gemarineerde Olijven

100 gram winterwortel 100 gram prei 100 gram knolselderij 2 teentjes knoflook 4 sjalotjes 2,5 dl olijfolie classico 2 kleine rode pepers 1 eetlepel suiker 500 gram gemengde olijven met pit 2 takjes rozemarijn 2 takjes tijm zout peper Maak... bekijk recept »

VARKENSFRICANDEAU MET KUMMEL

1 kg Varkensfricandeau Zout en versgemalen Peper 1 Theelepel Komijn 1 Grote Ui 1 Stuk Knolselderij 2 Grote TomatenVoor de saus: Wat Bloem Wat koud Water Zout en versgemalen Peper 1-2 Eetlepels Kummellikeur * Varkensfricandeau met het zout en de pepe... bekijk recept »

Winterwildragout

-100 gram ui - 100 gram wortel - 100 gram knolselderij - 6 dl rode wijn - 4 tenen knoflook - 2 laurierbladeren - 4 kruidnagels - 20 jeneverbessen - 600 gram wild poulet - 150 gram spek blokjes - 6 dl wild fond - halve peperkoek - olijfolie - peper en... bekijk recept »

Boerenkool Met Worst

500 gram gesneden boerenkool, 1 knolselderij, 1 dl. slagroom, 50 gram boter, peper en zout, rookworstZet de knolselderij op met water en een beetje zout. Leg hierop de gesneden boerenkool. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. ... bekijk recept »

Knolselderijsoep Met Oude Kaas

1/2 knolselderijgeschild en in kleine blokjes 3 kruimige aardappelengeschild en in kleine blokjes 2 el fijngehakte bladselderij 2 tuinkruidenbouillontabletten 6 plakjes ontbijtspek (vleeswaar) 1 preiin ringen versgemalen peperzout 60 g geraspte oude ... bekijk recept »

Pagina 42 van 80