797 recepten met knolselderij
250 gr. spliterwten (in zakjes) zakje soepgroenten 1/2 knolselderij 2 aardappelen (klein) 150 gr. dobbelsteenspek zout, peper 1 rookworstGooi de (gewassen, niet geweekte!) erwten in 1 liter water, en breng het samen met de in stukken gesneden knolsel... bekijk recept »
Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »
280 gr. kalkoen filet in kleine stukjes gesneden 10 gr. boter zout versgemalen witte peper voor de saus: 30 gr. sjalot 40 gr. prei 60 gr. wortel 40 gr. knolselderij 7 dl lichte gevogeltefond 1 dl slagroom 1 theel. fijngehakte dragon 1 scheutje cham... bekijk recept »
1 konijn 1/2 knolselderij 120 gram lardo (gerookt spek heel fijn gesneden) olijfolie 250 ml biologische room 1 liter bouillon verse salie 3 el spelt (= tarwe) gesneden bladpeterselie 4 gesneden sjalotten 3 flesjes wit bier 1 kg aardappels (vastkokers... bekijk recept »
4 hele schoongemaakte rode ponen zonder kop1knolselderij in staafjes gesneden 4kleine tomaten het sap van 1 citroen 2.5dl room 1el gehakte peterselie 100g boter een mespuntje nootmuskaat peper en zout- De knolselderij besprenkelen met citroensap .De ... bekijk recept »
1 winterwortel 100 g knolselderij 2 aardappels 2 preien 1 grote bos bladselderie vloeibare margarine 1 rookworst 500 g diepvrieserwten 100 g Zeeuws spek in blokjes zout, peper of bouillonblokje brood en eventueel katenspek in plakjesSchil de wortel, ... bekijk recept »
250g verse kastanjes100g lichtgekookte spek2l gevogeltebouillon5 dl mald1/2 ui1/2 staaf wit van prei30g knolselderij2 el gehakte peterseliepeper en zout20g boter10g bloem- pel de kastanjes. snijd de ui, prei en knolselderij fijn. - smelt de boter, sn... bekijk recept »
1/2 stuk rookworst 75 g ontbijtspek, in reepjes gesneden 75 g schouderham 250 g knolselderij, in kleine blokjes gesneden 250 g koolraap, in kleine blokjes gesneden 1 grote rode ui, in halve ringen gesneden 20 g boter 3/4 liter bouillon 1 mespunt... bekijk recept »
1 grote knolselderij 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel slagroom 50 gram geraspte kaas peper zoutVerwarm de over voor op 200°C. Schil de knolselderij en maak er blokjes van. Kook de knolselderijblokjes in water met zout en het citroensap in 20 minuten ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 uien, gesnipperd 4 eetlepels zonnebloemolie 1/2 knolselderij, in blokjes 200 ml kookroom (light) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 200 g paddestoelenmelange, in reepjes 25 g verse selderij, fijngekniptIn soeppan ui in helft van ol... bekijk recept »