Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Erwtensoep

1 liter fond, 2 eetlepels olie, 1 scheut whiskey, snufje cayennepeper1 theelepel: witte peper,zwarte pepertijm,rozemarijn, 2 laurierbladen2 kruidnagels2 verse knoflooktenen, 1 kg varkenspoot2 rookworsten6 ons gerookt spek aan een stuk met zwoerd7 ons... bekijk recept »

Oudjaarrecept Poule Au Pot

Voor de BOUILLON: 1 ui (grofgesnipperd)1 laurierblaadje2 kruidnagels2 stelen prei (grof gesneden)2 takjes peterselie2 takjes tijm1 theelepel zwarte peperkorrels (gekneusd)1 eetlepel zeezout1 soepkip1 eetlepel paprikapoeder. Voor het GARNITUUR: 1 wint... bekijk recept »

Gevulde Kalkoen Op Amerikaanse Wijze

-1 kalkoen van circa 4,5 kg (met ingewanden) -zout en peper VOOR DE VULLING: -9 sneden casinobrood -200 ml hete melk -1 grote wortel -1/4 knolselderij -1 ui -50 g boter -3 tot 4 eieren -2 el gehakte peterselie -een beetje paneermeel OM TE BRADEN : -4... bekijk recept »

Gevulde Kip En Groene Noedels

2 kippen van 800 gr, 1 winterwortel, stuk knolselderij, 1 prei1 ui, takje rozemarijntijm, 15 peperkorrels, 4 eiwitten, 2? dl. slagroom, zoutpeper, 50 gr. boter, ? rode paprika, ? groene paprika, 8 grote champignons, 200 gr. groene lintmacaroni, 1 dl.... bekijk recept »

Gesmoorde Kalfsschenkel

-1 kalfsschenkel (1,5 kg) -250 g varkensbuikstuk -1 kalfsbot -zout en peper -2 wortels -100 g knolselderij -1 kleine wortelpeterselie -100 g sjalotten -2 el olie -20 g boter -1 th lepel tomatenpuree -400 ml vleesbouillon -1/8 liter witte (droge) wijn... bekijk recept »

Beierse Zwijnsrollade Met Winter Groente En Mosterdsaus

1 kg zwijnsrollade 150 gram bouquet 1 dl rode wijn 1 dl rode port 1/2 dl wildfond 1/2 l water 1 teentje knoflook 1 takje tijm 3 blaadjes laurier 1 takje rozemarijn 1 eettlepel mosterd (dyon lijn) 150 gram knolselderij blokjes 150 gram ui ... bekijk recept »

Walliser Stoofpot

250 gram gedroogde peren of tutti-frutti250 gram katenspek2 winterwortelen1 dikke plak knolselderij2 preieneen halve groene kool2 eetlepels boter1 kilo aardappelen1 dl witte wijn1 metworst. Laat de gedroogde peren of tutti-frutti een paar uur weken e... bekijk recept »

Ossenstaart

? 3 kilo ossenstaart ? 2 winterpenen ? 2 preien ? 3 uien ? 1 laurierblaadje ? 1 kruidnagel ? 1 theelepel grof zeezout ? 1/4de knolselderij Doe de ossenstaart in de braadslee en zet deze 1 uur in de oven op 180 graden. Let op, er hoeft niets to... bekijk recept »

Gestoofd Rundvlees (Manzo Brassato)

800 gram runderlappen of sukadelappen ? 2 eetlepels bloem ? 1 eetlepel paprikapoeder ? 50 gram boter ? 1 eetlepel olijfolie ? 2 grofgesneden uien ? 200 gram in blokjes gesneden groenten (paprikacourgettewortelknolselderij) ? 2 teentjes gekneusde knof... bekijk recept »

Manzo Brassato (gestoofd Rundvlees)

800 g. runderlappen of sukadelappen 2 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder 50 g. boter + 1 eetlepel olijfolie 2 grof gesneden uien 200 g. in blokjes gesneden groenten (paprikacourgettewortelknolselderij) 2 teentjes gekneusde knoflook 1 eetlepel ... bekijk recept »

Pagina 75 van 80