Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Lamsvleessoep Met Vermicelli

1 ui 400 gr lamsboutplakken 3 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder 1/2-1 theelepel zwarte peper 2 vleesbouillontabletten 1 blikje gepelde tomaten vers selderijgroen vers koriandergroen 100 gr bruine linzen 1/2 of 1 kleine knolselderi250 g... bekijk recept »

Mosselsoep

1? kilogram mosselen1 prei1 ui? selderijknol75 gram gerookt buikspek5 deciliter witte wijn1 blikje tomatenpuree40 gram boter40 gram bloem1 deciliter room2 eidooiers. Maak de mosselen goed schoon. Doe ze met aanhangend water in een grote pan. Geef er ... bekijk recept »

Soep Met Lamsvlees En Linzen

300 gr lamsvlees 2 el olijfolie 2 middelgrote uien 150 gr knolselderie 700 gr tomaten 1 bosje peterselie 1 bosje koriander 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl geelwortel 150 gr oranje linzen 40 gr rijst citroensap zout en versgemalen pep... bekijk recept »

Peterselie-wortelsoep

300 gr peterseliewortels (groentenboer of natuurvoedingszaak) 1 liter groentebouillon 40 gr boter zout peper geraspte nootmuskaatEn:? bosje radijs 1 eetl bieslook blaadjes kervel. 1. Maak de peterseliewortels sc hoon, schil ze met een dunschiller en ... bekijk recept »

Mosselen In Bier

2 kilo mosselen 0,5 knolselderij 1 grote ui 2 preien 500 gram worteltjes 3 flesjes Palm of Hoegaarden bier 5 takjes verse dragon of tijm 1 el zout Gooi mosselen waarvan de schelp stuk is weg. Laat de mosselen 10 minuten "water drinken". Mosselen die ... bekijk recept »

Gevulde Pannenkoeken/pannenkoekentaart

Voor de pannekoeken: ? - 50 gram tarwemeel ? - 50 gram boekweit- gerst- of roggemeel ? (- mespunt zout) ? - 1 ei ? - 1 ? dl vocht (water of melk) ? - boter of olie om te bakken Voor de vulling: ? - 1 stukje knolselderij1 stukje prei en/of 1 stukje wo... bekijk recept »

Couscous Met Vlees

750 gr couscous Voor de bouillon: 750 gr schapenkoteletten 750 gr rundvlees (1 mergpijp) 1 ui 4 aardappelen 4 wortelen 1 kleine kool 2 meiknolletjes 6 takjes peterselie 1 knolselderij of 2 broccoli's 2 stengels selderij 1 preitje 2 tomaten 2 teentjes... bekijk recept »

Zeeuwse Mosselsoep

1 kg rauwe mosselen 1 1/2 l Vis bouillon 1 kleine winterwortel 1 ui 1 prei 2 plakken knolselderij 40 gr boter zout en peper Was alle mossels in ruim water enkele malen goed schoon. Als er al mossels openstaan gooi deze dan weg. Vul een mosse... bekijk recept »

Gevulde Paprika's In Tomatensaus

2 kleine uien 50 g knolsederij 50 g wortel 2 tl olijfolie 1 teentje knoflook 1 tl paprikapoeder 1/2 dl rode wijn 250 g gezeefde tomaten 1 laurierblad 1 tl oregano kaneel 3 augurken 150ng rundergehakt zout peper 1 tl djintan 2 rode paprika's boter. Ui... bekijk recept »

Erwtensoep

1 kilo spliterwtenongeveer 4 liter bouillon4 speklapjes1 varkenspootje1 krabbetje(bevleesd)150 gram zuurkoolspekboerenmetworst4 natte worstjes(grof)Kruiden: tijmkruidnageklaurierbladpeterseliesteelmaggieplant(als kruidenbuiltje in bouillon mee laten ... bekijk recept »

Pagina 73 van 80