Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Hazenpeper

Heerlijke maaltijd met malse hazenbouten! Voor 4 personen: 4 stuks uien 110 gr. boter 3 el. bloem 1 el. tomatenpuree 1 stuk prei 1 stuk wortel 1 Kwart stuk knolselderij, 1 stuk laurierblad 1 tl. zwarte peperkorrels 4 stuks jeneverbessen 20 gr. chocol... bekijk recept »

Hachee

Ca. 6 ons runderriblap4 uien4 t knoflookpeperzout2 laurierblaadjesplakje ontbijtkoek3 el rode wijnazijn1 el paprikapoeder1/2 liter runderbouillon2 tl tijm of provencaalse kruidenklontje braadmargarine. Hulpmiddelen Omdat je het vlees lang laat stove... bekijk recept »

Erwtensoep Met Kluif

250 gr groene erwten. 100 gr blokjes doorregen spek. 100 gr gesneden selderij. 1/4 kg gesneden prei. 1/4 aan blokjes gesneden knolselderij. 1/2 kg knieschijf of krabbetjes. 4 middelgrotegeschildeaan blokjes gesneden aardappelen. 1 l bouillon. 1/4 l w... bekijk recept »

Weense Tafelspitz

1 soepbot 1 mergpijp 1 lendestuk 3 l. water 2 appelszure 2 bosuitjes 2 teentjes knoflook 2 el. mierikswortelsgeraspte 0.5 ui 1 grote wortel 0.5 kleine knolselderij 1 stengel preiin stukken 2 el. wijnazijn Creme fraiche Suiker Bieslook ... bekijk recept »

Bruine Bonensoep

500 gram bruine bonen3 liter water15 gram zout2 laurierbladeren2 kruidnagels1 Spaanse peper250 gram aardappelen1 grote ui40 gram boter1 selderijknolpeperzoutpeperWorcesterschire saus. Breng de bonen in het weekwater aan de kook met het zout en de kru... bekijk recept »

Erwtensoep XL

8 ONS SPLITERWTEN 4 L. WATER 1 KG. HAMSCHIJVEN 1,5 - 2 ONS ZUURKOOLSPEK 1 SELDERIJKNOL 1 GROTE UI 4 PREIEN 1 ROOKWORST 350 gr. 3 VLEESBOUILLONTABLETTEN 4 MAGGIEBLOKJES BOSJE SELDERIJ BOSJE PETERSELIE 1/2 THEELEPEL ROZEMARIJN 1 THEELEPEL THIJM 1 THEEL... bekijk recept »

Witte Wijn Gelei ( Voor Visverwerking )

100 gram eiwit1 kleine ui50 gram prei3 takjes peterselie50 gram knolselderij1 ? tl zout10 witte peperkorrels2 blaadjes laurier1 dl witte wijn1 liter heldere visbouillon,Voor de visbouillon 1 zakje soepgroenten1 venkel1 ui? bos peterseliehalve bos sel... bekijk recept »

Gegratineerde schol met dillemayonaise

4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram) 8 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook 2 eetlepels versgehakte dille 2 eetlepels citroensap 2 augurken 40 gram boter 2 sneetjes oud witbrood 75 gram belegen geraspte kaas zout en peperMeng voor de dillemayonais... bekijk recept »

Bisque De Homard A Ma Facon

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr - 2 uien of 10 sjalotten - 1 prei - 2 bollen knoflook - 1 winterwortel - 1/2 knolselderij - 4 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 takje rozemarijn - 2 el venkelzaad - 1 el kerriepoeder - 2 el toma... bekijk recept »

Lamsrack Met Spinazie-pijnboompittenkorst

1/2 pak bladspinazie (diepvriesa 450 g)ontdooid 3 sneetjes oud witbroodontkorst 65 g pijnboompittengeroosterde 1 zakje verse peterselie (30 g) 100 g Ardennerhamgrofgesneden 50 g roomboterop kamertemperatuur 2 eierenlosgeklopt 1 eetlepel geraspte cit... bekijk recept »

Pagina 72 van 80