797 recepten met knolselderij
150 g knolselderij 1.5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g) 1 tomaat 1 appel 1 el 1 gepelde walnoten 25 g rucola 1.5 tl 1.5 appelazijn 1 el Becel Slaolie (10 g)1. Snijd de knolselder in dunne plakken van ca. halve cm. Bestrijk ze met de Becel Ori... bekijk recept »
1 soepkip peper, zout 1 laurierblad takje tijm 4 - 5 takjes peterselie 1 ui 3 worteltjes stukje knolselderij 2 preien 3 - 4 eetl rijst1. Zet de kip op in ongeveer 2 liter koud water en breng aan de kook; schep het schuim eraf.2. Voeg laurier, tijm,p... bekijk recept »
1.5 liter water 1 grote mergpijp 1 wortel 1 prei 1 ui 1/4 knolselder 1 laurierblad 5 peperkorrels 1 eetlepel citroensap 1 mespunt tijm 1 stukje foelie zout naar smaak1. Doe water in de pan en breng aan de kook met de mergpijp. Zet vuur laag en l... bekijk recept »
2 varkenshaasjes 100 gram grof gehakte pistachenoten 1/2 eetlepel tijm OF 1 theelepel provencaalse kruiden 1 theelepel olie 1 theelepel honing 1 scheutje witte wijn1. Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in en bestrooi de binnen- en buitenkant met z... bekijk recept »
1 liter bouillon, 2 el olijfolie, 1 klontje boter, 1 ui, 2 tenen knoflook, halve knolselderij, 400 gr risottorijst, 2 glazen vermouth, hele dikke klont boter, 150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)peper en zout De ui, knoflook en s... bekijk recept »
1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas (bv bettine blanc) 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels bieslook dressing: 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1... bekijk recept »
1 Krop eikebladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetl olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven (u kunt deze natuurlijk ook weglaten)2 eetl gehakte peterselie of bieslook vers of diepvries dressing... bekijk recept »
Voor 8 personen: 1 reebout zonder bot (ca 1½ kg), opgebonden 6 el grove mosterd 50 g boter 8 plakjes gerookt spek Voor de peren: 1 fles krachtige rode wijn 5 el honing stukje citroenschil van 5 cm (alleen het geel) 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 4 jene... bekijk recept »
500 gr. Ongekookte gamba's, verse of diepvries500 gr. Visgraten van wit platvis (tong, schol,tongschar)2 eetl. Boter2 Lente uitjes1 teentje Knoflook1 blaadje Laurier1 theel. Paprikapoeder1 eetl. Peterselie fijngehaktBroodcroutons naar wens200 gr. Wit... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 parelhoenders 30 gr. boter 150 gr. sjalot, gesnipperde 100 gr. kastanjechampignon 2 eetl. olie 100 gr. prei, in stukken 100 gr. wortel, in plakjes 100 gr. knolselderij, in blokjes 5 dl. kippenbouillon 1 dl. cognac 2 dl. crème fraîc... bekijk recept »