Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Bosduivensoep met wintergroenten

1 bosduif 1 prei 2 stengels bleekselderij 2 wortelen 1 grote ui 8 spruitjes 1/2 selderijknol 1 blad savooiekool 2 eetlepels arachide- of maisolie 500 gr platte runderbeenderen 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 teentje knoflook Boter Peper Zout Haal h... bekijk recept »

Erwtensoep III

1 hamschijf van ± 500 gr of 3 schouderkarbonades 150 gr zuurkoolspek 1 grove rookworst 400 gr spliterwten 1 selderijknol 500 gr prei 1 winterwortel 1 bosje selderij 2 aardappelen Zout Peper 1-2 bouillontabletten Roggebrood Was de erwten en ze... bekijk recept »

Erwtensoep IV

500 gr spliterwten 1 grote selderijknol 1 winterpeen 1 dikke prei 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje selderij 1 flinke aardappel 1 ui 1 hamschijf met bot 250 gr buikspek 2 slagersrookworsten 7 bouillonblokjes Zout Peper Breng de gewassen spliterwten met... bekijk recept »

Tournedos a la ficelle

1-2 eetlepels mierikswortel (potje) 120 g boter 1 ui, in stukken 4 wortelen, in stukken 3 preien in stukken 1 stengel bleekselderij, in plakjes 1/2 knolselderij, in blokjes 3 liter runderbouillon (van tablet) 4 biefstukken van de haas a 120 g (niet p... bekijk recept »

Rosbief Liselotte

1 kg contrefilet, met bot 20 g kleine uitjes 20 g gesmoorde cantharellen 20 g worteltjes 20 g knolselderij 20 g pompoen 20 bloemkoolroosjes Azijn Olie Peper Zout Voor het garnituur 3 artisjokkenbodems 25 g drooggekookte rijst 5 g gewelde krenten 10 g... bekijk recept »

Recept: Kalfsfond

3 vleestomaten 100 g sjalot 200 g prei (wit) 200 g winterwortel 50 g knolselderij 200 g kastanjechampignons 2 kg kalfsbotten 30 g tomatenpuree 2 teentjes knoflook 2 takjes tijm 3 takjes peterselie 1 fles droge rode wijn 2,5 l water 0,5 theelepel witt... bekijk recept »

groentenbouillon

2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 kleine prei, in ringen 75 g knolselderij, in blokjes 2 grote wortelen, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in boogjes 75 g witte kool, in reepjes ½ venkelknol, in reepjes 1 dl witte wijn 4 zwarte peper korrels 1 takj... bekijk recept »

De herfstige ratatouille van Sander

3 middelgrote stevige aardappelen (ongeschild)300 gr pompoen300 gr knolgroenten (knolselderij, rode biet en wortel)zoutpeper1 scheut olijfolie1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.2. Kook de aardappelen kort zodat ze al een beetje gaar zijn. 3. Ma... bekijk recept »

Rundvlees met krieltjes en groenten

750 g rosbief1.5 l groentebouillon (of kippenbouillon)1 ui (met 3 kruidnagels erin geprikt)1 kruidenboeket6 krieltjes (gehalveerd)350 g wortelen (in staafjes)200 g knolselder (in staafjes)4 preien (in staafjes)350 g prinsessenbonen1 el olijfoliefleur... bekijk recept »

Kaastaartjes van de Hognevallei

1 knolselder (in stukjes)120 g kaas (Herve)1 dl room40 g bakboterpeper8 zanddeegtaarten (kant-en-klaar)1. Maak de knolselderij schoon, snij in stukjes. 2. Verwarm de oven voor op 200°C. 3. Stoof de knolselder lichtjes in boter. Pureer met de mixe... bekijk recept »

Pagina 68 van 80