Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Tataki van rund, salade van vergeten groenten

800 g rosbief olijfolie2 El vijfkruidenpoeder ½ zwarte radijs, in reepjes1 paarse wortel en 1 gele wortel, in reepjes ¼ knolselderij, in reepjes teriyakisaus geroosterde sesamzaadjes koriander munt zout, peper Voor de marinade: 2 El mirin2 El rijstaz... bekijk recept »

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

200 gram magere gerookte spekreepjes1 kilogram kruimige aardappels geschild, gehalveerd4 eetlepel olijfolie500 gram venkel ,in stukjes100 milliliter droge witte wijn100 gram geraspte belegen kaas125 milliliter crème fraîche6 gedroogde to... bekijk recept »

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

600 gram varkenslapjes of hamlappen1 eetlepel geraspte gemberwortel of gehakte gembersnippers op siroop1 teentje knoflook gehakt1 ui grof geraspt of fijngesnipperd100 milliliter sojasaus of ketjap manis1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing5 eetle... bekijk recept »

Pastinaaksoep met kip en kerrie

50 gram boter of vloeibaar bakproduct2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder1 theelepels komijnpoeder (djinten)1 aardappel, geschild, in stukken4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken1 liter kippen- of groentebouillon125 milliliter ... bekijk recept »

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

200 gram gele rijst300 gram pastinaak, geschild en in lange repen300 gram bospeen, geschild en in lange repen4 eetlepels olijfolie1 knoflookbol, horizontaal doorgesneden1 eetlepel citroensap1 bosje krulpeterselie of basilicum, grof gehakt25 gram pijn... bekijk recept »

Eigentijdse erwtensoep met beenham

een beenham naturel van ca. 500 g1 l groentebouillon1 laurierblad3 takken bladselderij3 takken peterselie200 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes500 g diepvrieserwtenversgemalen peper1. Zet de bee... bekijk recept »

Hamlapjes met selderij en salie

3 eetl. olijf- of arachideolie25 g boter600 g hamlappenzoutversgemalen peper4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 kleine knolserderij, geschild en in blokjes2 eetl. bloem200 ml kookroom200 ml vleesbouillon1 eetl. grove mos... bekijk recept »

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

3 eetl. zonnebloemolie300 g winterpeen, geschild, gehalveerd en in dikke plakken300 g pastinaak, geschild, gehalveerd en in dikke plakken2 teentjes knoflook, in plakjes1 verse gemberwortel, geschild en geraspt (2 cm)1 eetl. honing1 eetl. boterzout en... bekijk recept »

Schweinebraten (Duitsland)

700 gram beenhamhalf flesje bier4 eetlepel olie1 eetlepel rodewijnazijn2 teentje knoflook1 theelepel karwijzaad1 theelepel paprikapoederdikke plak knolselderij,  geschild en in stukkenzout en versgemalen peper1. Leg de ham in een schaal of braad... bekijk recept »

Waterzooi van worst en wintergroenten

4 saucijzen of runderworstjes400 ml groentebouillon of vleesbouillon (van tablet)1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd2 laurierblaadjes1 prei, in ringen4 wortelen of 1 winterwortel, in plakjes1/2 knolselderij, geschild, in... bekijk recept »

Pagina 69 van 80