Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Pindakaaswrap met komkommer

1 tortillawrap naturel 1 el pindakaas met stukjes noot 8 plakjes komkommer 1 mini-rozijnenbol 250 ml koude halfvolle melk 1 watermeloenpart1. Besmeer de tortillawrap met de pindakaas met stukjes noot. Verdeel de komkommer over de helft van de pi... bekijk recept »

Hartige spiesen

1 komkommer in 20 plakjes 2 leverworsten in 20 plakjes 20 druivenRijg komkommer om en om met de leverworst en de druiven aan 20 prikkers. Maak de prikkers extra feestelijk en snijd met een koekjessteker of een scherp mesje een vorm ui de komkommer en... bekijk recept »

Japanse tofu-andijvieroerbak

2 uien 250 g eiernoedels 1 komkommer 3 el olie 180 g roerbaktofu pittig gekruid 400 g andijvie 4 el Japanse sojasaus 150 ml woksaus ginger1. Snijd de ui in halve ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.... bekijk recept »

Komkommer-zalmsalade

2 komkommers 250 ml biogarde roer naturel (beker ` 500 ml) 1 theelepel olijfolie 1 theelepel citroensap 1 teentje knoflook 1 bakje zalmsnippers (gerookt 200 g) zout peper 4 sneetjes wit-casinobrood1. Komkommers schillen, hal... bekijk recept »

Stukjes komkommer gevuld met krab

3 cocktailtomaten enkele blaadjes sla 25 g fijne rijstnoedels (rice noodles – "Thais" gamma Delhaize) 2 eetlepels fijngesneden koriander 1 blikje King Crab Delhaize (120 g, uitgelekt gewicht) 2 komkommers 1 limoen 0,5 koffielepel sambal 1 eetlepel vi... bekijk recept »

Lamskebab met komkommer-muntsalade

2 eetlepels olijfolie 1 citroen (geperst) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 theelepel gemalen komijn cayennepeper kaneel 1 schaal lamslapjes (a la minute (ca. 200 g)) 1 komkommer 1 zakje verse munt (15 g) 1 theel... bekijk recept »

Komkommer-yoghurtdip

½ komkommer ½ sjalot (heel fijngehakt) 125 ml Griekse yoghurt 2 el verse dille (fijngehakt) chilipeper uit de molen1. Rasp de komkommer op een grove rasp. Schep de komkommer en de sjalot in een zeef en meng er een klein be... bekijk recept »

Zeevruchten met komkommer

1 komkommer (gewassen) 1 bakje fruits de mer (zeevruchten, koelvers, 150 g) 2 eetlepels olie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eetlepels citroensap1. Snijd de komkommer in 12 dikke plakken en hol met een scherp theelepeltje of een... bekijk recept »

Zoetzure komkommer-salade met radijs

75 ml wittewijnazijn 3 el suiker 1 komkommer 0,5 bos radijs 0,5 rode peper 125 g taugé1. Breng in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook. Draai het vuur laag en los de suiker al roerend op. Neem de pan van het vuur. 2. S... bekijk recept »

Yoghurt-komkommersoep (cacik)

1 komkommer zout 8 dl volle yoghurt 2 teentjes knoflook 2 theelepels gedroogde munt 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)1. Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. B... bekijk recept »

Pagina 18 van 100