Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Teriyaki zalm met noedelsalade

2 el Saitaku sesame seads black roasted (potje 95 g) 560 g zalmfilet met huid 150 ml teriyaki woksaus 248 g noodles 2 el sesamolie 0,2 komkommer 3 bosuitjes 1 wortel 1 sap van 1 limoen 1 ovengrill 1 bakplaat bekleed met aluminiumfolie1. Leg... bekijk recept »

Tartaar van komkommer met avocadocrème

1 bakje scheuten 1 bosje (Oosterse) bieslook 2 eetlepels druivenpitolie 2 komkommers peper en zout 2 rijpe avocado's 2 eetlepels rijstazijn 1 sjalot 1 verse rode chilipeper 20 cl zure room1. Spoel de komommers. Schil ze en snij het vruchtvlees in kle... bekijk recept »

Vietnamese beefburger

4 ciabattina's (broodjes, AH Liefde & Passie) 1 komkommer 1 rode ui 50 ml appelciderazijn 50 ml water 4 Black Angus burgers (op kamertemperatuur) 150 g peen julienne 4 el mayonaise 1 el sriracha hot chilisauce 30 g pinda's... bekijk recept »

Koude komkommersoep

1/2 komkommer (geschild) 1/2 el olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 4 takjes verse munt 2 el volle yoghurt 250 ml groentebouillon (van tablet)1. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het... bekijk recept »

Vissticks met komkommersla en krieltjes

700 g krieltjes (duopak) 6 eetlepels olijfolie 1 komkommer 150 g Griekse yoghurt 1 eetlepel citroensap (of azijn) 2 theelepels gedroogde munt (doosje kruizemunt, a 5 g) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 2 pakken vissti... bekijk recept »

Taartjes van tomaat en makreel

1 gerookte makreel ¼ komkommer 3 el groene pesto 4 middelgrote tomaten 1 el olijfolie extra vierge1. Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het met een vork in kleine stukjes. Weeg 200 g van de vis af... bekijk recept »

Gazpacho

0,5 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden 0,5 komkommer, geschild, ontpit en in blokjes gesneden 0,5 komkommer, ontpit en in blokjes gesneden 5 middelgrote tomaten, ontpit en in stukjes gesneden peper, zout 0,5 rode paprika, ontpit en in blok... bekijk recept »

Veldsla met avocado en granaatappel

1 komkommer 1 eetrijpe avocado 75 g veldsla 2 el groene olijven zonder pit 3 el saladedressing tomaten 1 bakje tuinkers 100 g granaatappelpitten1. Schil de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten... bekijk recept »

Komkommer-avocadosoep

1½ komkommer 4 el olijfolie extra vierge 1 zakje peterselie ((30 g), fijngesneden) 1 rijpe avocado (geschild) 5 ansjovisfilets (in olijfolie (blikje 46 g)) 2 sjalotten (in parten) 1 teen knoflook 1 citroen ... bekijk recept »

Zachte kaas met beenham en frisse komkommer

½ komkommer ½ limoen 100 g gebraden beenham (gesneden) 140 g smeerkaas (8 puntjes, la vache qui rit)1. Schil de komkommer en snijd het in kleine blokjes. Pers de limoen uit. Scheur de ham in stukjes. 2. Schep in de glaasjes ... bekijk recept »

Pagina 20 van 100