Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Gemengde sla met kalkoengehakt

2 teentjes knoflook 2 rode pepers 2 tomaten 1 kleine komkommer 1 zakje verse basilicum (15 g) 2 eetlepels olie 400 g kalkoengehakt 2 eetlepels vissaus 1 theelepel suiker 100 g jonge bladsla1. Knoflook pellen en fijnsnipperen. P... bekijk recept »

Broodje vegaburger met komkommersalade

1 meergranen stokbrood (Boulogne, afbak) 4 tomaten 1 komkommer 1 ui 2 eetlepels olie 2 schaaltjes Toscaanse carré (a 2 stuks, Tivall) 1 zakje ijsbergsla (200 g) 3 eetlepels slasaus (fles a 500 ml)1. Oven op 220 °C vo... bekijk recept »

Komkommer-tzatzikisalade

1 komkommer 175 g tzatzikisaus (bakje 175 g) 120 g Griekse kalamata-olijven 100 g feta 20 g bladpeterselie1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof. Meng de geraspte komkommer... bekijk recept »

Pepercouscous met lamskotelet

2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g) 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (fles a 250 ml) 300 g couscous 4 tomaten 1 komkommer ½ pot groene pepers (a 290 g) ½ citroen 5 eetlepels tomatenket... bekijk recept »

Pittige vissoep met zalm en komkommer

1 komkommer 2 uien 3 tenen knoflook 6 eetlepels olijfolie 2 theelepels sambal (manis) 2 visbouillontabletten 1 Frans stokbrood 300 g soepgroente (fijn) 1 blikje rode zalm (213 g)1. Oven voorverwarmen op 220 °C. Komkomme... bekijk recept »

Nasi met roerbakgroente en garnalen

300 g witte rijst (zak 1 kg) 1/2 zak wok (garnalen knoflook peterselie (a 500 g, diepvries)) 1 pak wokgarnalen 1 zak Chinese roerbakmix (400 g) 1 bakje boemboe voor nasi goreng (100 g) 1 el sambal oelek 2 el ketjap man... bekijk recept »

Komkommer met kiwi

1 komkommer 2 kiwi's (geschild en in stukjes) 1/2 galiameloen (geschild en zaadjes verwijderd) 2 el verse basilicum (fijngesneden)1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helfte... bekijk recept »

Italiaanse broodsalade

1 komkommer 3 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie extra vierge 8 tomaten (in blokjes) ½ ciabattabrood ((oud), in kleine blokjes) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes)1. Schil de komkommer, halveer hem in de... bekijk recept »

Zachte bolletjes met komkommer en frambozen

2 zachte bruine bolletjes 1 el zuivelspread met bieslook light 5 plakjes komkommer 1 el geraspte (geiten)kaas 0,5 el boter 1 dunne plak ontbijtkoek 8 frambozen 200 ml Robinson aardbei & framboos (flesje)1. Snijd de bolletjes open. Besmeer ... bekijk recept »

Pastasalade met geitenkaas

1 paprika groen/rood/geel (zak) 2 uien 1 komkommer 300 g volkoren penne 1½ el gedroogde oregano (potje 10 g) 75 ml knoflookdressing (flesje 270 ml) 300 g geitenkaas naturel 551. Snijd de paprika in reepjes, de ui in du... bekijk recept »

Pagina 21 van 100