1000 recepten met komkommer
400 ml halfvolle melk (Melkan)200 gram gerookte Noorse zalm, in reepjes (Vismarine)1 kleine komkommer, geschild en in blokjes2 vleestomaten, gepeld en in blokjes2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes200 ml magere yoghurt (Melkan)200 ml kippenbouillo... bekijk recept »
250 g tonijnfilet (verse)3 komkommers (klein)0.5 limoen (sap)100 g mayonaise2 kl wasabipasta20 g gember (ingemaakte)1 el zwart sesamzaad1 el wit sesamzaadtuinkerscayennepeperzout1. Leg de tonijn 1 uur in de diepvriezer. Snij 'm dan in flinterdunn... bekijk recept »
100 g sushirijst0.5 rode biet (voorgekookt)1 wortel0.5 komkommer50 g enokitake (of bundelzwammen)4 vellen rijstpapier1 el azijn (sushi)1 el saké0.5 el suiker1 el sesamoliesojasauszout1 el citroensaplimoensap1 eidooier0.5 el mosterd125 ml maïsolie1 kl... bekijk recept »
4 broodjes500 g zalmfilet1 komkommer4 blaadjes sla80 g rode biet (gekookt, in plakjes)2 lente-uien1 chilipeper (gehakt)2 el dille (gehakt)120 g zure room1 ei50 g paneermeel1 kl mosterd4 el azijn1 kl suikerbotercayennepeperpeperzout1. Snipper de lente... bekijk recept »
200 g geitenkaas1 el olijfolie1 komkommer3 sprietjes verse bieslookwitte peper50 g lompviseitjes (rode)1. Mix de geitenkaas glad in de keukenmachine. Voeg de olijfolie toe, kruid met peper en vermeng. Spoel en schil de komkommer, bewaar lange slierte... bekijk recept »
300 g verse zalm1 komkommer ( het sap van 250 g komkommer )1 el suiker ( 1 el voor de marinade en 100 g voor de meringue)zure room1 el citroensap ( 200 g voor de gin-sorbet)240 g tonic120 g gin1 dl water1 dl azijn1 el dille40 g eiwitpoederjeneverbesp... bekijk recept »
400 g wortel1 komkommer4 stronkjes witloof60 g hazelnotenkoolzaadoliesherry-azijn4 takjes verse dragon (enkel de blaadjes)uit de molen peperzeezout1. Haal de blaadjes van de stronkjes witloof. Schil de wortelen. Schaaf fijne linten van de wortel... bekijk recept »
16 scampi's (gepeld en schoongemaakt)1 komkommer1 groene chilipeper1 mango0.5 roze pompelmoes1 limoenlimoensap (van 1 limoen)2 el rijstazijn4 el gembersiroop1 kl suiker1 ei1 kl tandoorikruiden50 g panko (Japans paneermeel)1. Spoel de groenten. Schil ... bekijk recept »
1 krop sla (lollo bionda)1 komkommer200 g reuzengarnalen (gepeld en gekookt)1 teentje knoflook3 cm gember1 kl gemberpoeder2 kl honing4 el appelazijn6 el olijfoliepeperzout1. Spoel de sla en scheur de blaadjes in stukken. Schil de komkommer, halveer z... bekijk recept »
4 kalfslappen2 eieren3 el bloem125 g paneermeeloliepeperzout1 komkommer0.5 bosje lente-ui2 el citroensap3 el zonnebloemolie1. Spoel de komkommer maar schil hem niet. Trek er met een dunschiller lange lintjes van. Snij de lente-uitjes in reepjes. 2. R... bekijk recept »