Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Sojabonen met warme komkommer

300 g sojabonen* 1 kruidenbouillontablet 2 uien 1 grote komkommer (± 750 g) 2 augurken 1 zure appel 1 el citroensap 4 takjes peterselie 2 el boter of margarine 1 tl kruizemunt 1 tl basilicum zout peper 1 zakje kerriesaus melk volgens gebruiksaanwi... bekijk recept »

Vis op komkommer

400 gm komkommer 1 eetlepel(s) margarine 1 peper 1 zout 200 gm kabeljauwfilet 1 citroensap 1 knäckebröd Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de pitten, snijd hem in kleine blokjes. Stoof de komkommer 10 minuten in de marga... bekijk recept »

Gestoomde zalmfilet met komkommer

1 limoen 50 g (dieet) margarine 1/2 rode peper (fijngehakt) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g fijngeknipt; ) 1 komkommer 400 g zalmfilet 2 eetlepels chilisaus stoompan BereidingLimoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine ... bekijk recept »

Gestoofde zalm met komkommer en dille

1 komkommer 250 gm zalmfilet 15 gm boter 1 deciliter slankroom 1 zout 1 versgemalen peper 2 eetlepel(s) gesnipperde dille 1 partjes citroen. 1 koekenpan metanti- aanbaklaag of m; etbakvel. Voorbereiding: Was de komkommer, halveer hem overlangs en sch... bekijk recept »

Gevulde kalfsschnitzel met gestoofde komkommer

4 eetlepel(s) wijnazijn, witte 25 ml creme fraiche 4 st kalfschnitzel 2 large komkommers 10 bolletjes mozzarella 6 eetlepel(s) olijfolie 1 paprikapoeder 4 plakjes parmaham 1 peper 16 blaadjes salie 1 zout ----benodigde materialen---- 1 cocktailprikk... bekijk recept »

Komkommer met groente-gehakt uit de wok

2 eetlepel(s) olijfolie, ‘extra vergine’ 500 gm mager rundergehakt 1 ui, in blokjes van 2 cm 1 rode peper, fijngesneden 1 prei, in blokjes van 2 cm 1 groene paprika, in blokjes van 2 c; m 1 rode paprika, in blokjes van 2 cm 2 komkommers, geschild, in... bekijk recept »

Atjar van komkommer en tomaat

1/2 komkommer 250 gr kerstomaatjes 1 kleine ui 1 rood pepertje 6 eetlepels azijn 50 gr bruine suiker peper, zout 3 eetlepels zilveruitjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie Was de komkommer en de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in par... bekijk recept »

Komkommer knoflook amuse soep

500 ml tomatensoep 1 hele komkommer (geschild) 200-250 ml slagroom (ongeklopt) 3 tenen knoflook verse peper uit de molen evt. parmaham (0,5 plak pp)verwarm de tomatensoep komkommer schillen en in plakjes toevoegen teentjes knoflook toevoegen pureren... bekijk recept »

Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus

1/2 komkommer 1 ui 1 takje rozemarijn 2 eetlepels (olijf)olie 4 lamskoteletjes zout, (versgemalen) zwarte peper 2 teentjes knoflook 1/2 vleesbouillontablet 2 theelepels ma iuml zena 10 sprietjes bieslook aluminiumfolie Schil de komkommer, halveer hem... bekijk recept »

Lamskoteletten met komkommer-muntsaus

1/2 komkommer zout 1/2 zakje verse munt ( aacute 15 gr) 1 eetlepel azijn 1 bekertje zure room (125 ml) peper 1 teentje knoflook 4 dubbele lamskoteletten 2 eetlepels (olijf)olie Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de pitjes en rasp... bekijk recept »

Pagina 52 van 100