Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Timbaaltjes van tonijn en komkommer

1 komkommer1 eetl. wittewijnazijnzout en versgemalen peper2 blikjes tonijn, op water100 g roomkaas2 bosuitjes, in ringetjes1/2 bosje peterselie4 kleine glaasjes1. Was de komkommer goed en snijd beide kanten recht af. Maak met een kaasschaaf lange... bekijk recept »

Verfrissend komkommer-citroendrankje

300 ml water50 g suiker1/2 komkommer, in plakjes2,5 citroen, uitgeperst1. Verwarm water en suiker al roerend op halve stand tot het water net begint te koken en de suiker is opgelost. Zet in de koelkast tot het koud is. Pureer de komkommer tot pu... bekijk recept »

Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing

250 g gerookte zalm (Vismarine)1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes1 lente-/bosuitje, in smalle ringen2 eetl. sesamzaadjesvoor de dressing:5 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. limoen- of citroensap1 eetl. gembersnippers op siroo... bekijk recept »

Komkommer-spaghetti met zalm en auberginesaus

3 aubergines8 el olijfolie2 komkommers2 teentjes knoflook1 grote ui1 bakje peterselie (20 g)himalayazout400 g verse zalmfilet1 bakje basilicum (20 g)staafmixer1. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aubergines, bestrijk ze met ca. 2 el olijfolie... bekijk recept »

Grieks broodje met gegrilde komkommer

4 harde broodjes 12 el tzaziki 1 komkommer, in reepjes, gegrild 2 geroosterde paprika's biologische peterselie, fijngehakt1. Snijd 4 harde broodjes open. Leg de broodjes 1 minuut op de grill. 2. Bestrijk de onderste helft van de broodjes el... bekijk recept »

Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer

500 g biologische kipfilet 1 biologische citroen 2 teentjes knoflook 1 kilo wortels 8 el olijfolie 1 komkommer 250 g quinoa 25 g peterselie 2 bosuitjes himalaya- of zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Kook de quinoa ... bekijk recept »

Aardappelsalade met komkommer en ham

2 grote aardappelen 1 koffiel olijfolie 1 blikje tomatenpuree 1 halve kleine komkommer 1 teentje look 100 gr flinterdun gesneden rauwe ham 1 stukje parmezaanse kaas1. Schil de aardappel en snijd hem in dikke plakken. Laat ze 8 minuten blancheren in k... bekijk recept »

Lamskoteletjes met basmatirijst

8 lamskoteletjes 2 zakjes Knorr kant-en-klare currysaus Solo Vloeibaar takjes koriander zout 2 potjes natuur yoghurt 300 g basmati rijst 2 komkommers 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bak ondertussen de lamskoteletjes ... bekijk recept »

Aperitiefhapje van appel, komkommer en feta

1/4 appel (granny smith) 3 cm komkommer 25 g feta 1/2 el bieslook 1 el olijfolie 1/2 el citroensap 1/2 el gembersiroop peper, zout 1. *Schil de appel en snijd in heel kleine blokjes. 2. *Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in... bekijk recept »

komkommer in zoet-zure saus

1 pollepel azijn 1/2 liter water 1 kl zout 1 pollepel suiker 1/2 komkommer in blokjes zonder pitten 2 echalotten 2 rode chilipeper 1. Doe azijn, water,zout en suiker in een pot en laat koken.2. Laat afkoelen en voeg er dan de komkommer, echalotte en... bekijk recept »

Pagina 58 van 100